Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Θρίλερ με τη ληστεία – μαμούθ στην Καβάλα, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ με τη ληστεία – μαμούθ στην Καβάλα, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενέδρα μέσα στο… διαμέρισμά του (!), είχαν στήσει οι δράστες της κινηματογραφικής, απίστευτης ληστείας με λεία το ποσό-μαμούθ των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όπως  ανέφερε στην Αστυνομία, ο διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι, στην Καβάλα, ο οποίος υποχρεώθηκε από τους ενόπλους να συνεργαστεί μαζί τους υπό την απειλή της απαγωγής της 5χρονης κόρης του! Όπως […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενέδρα μέσα στο… διαμέρισμά του (!), είχαν στήσει οι δράστες της κινηματογραφικής, απίστευτης ληστείας με λεία το ποσό-μαμούθ των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όπως  ανέφερε στην Αστυνομία, ο διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι, στην Καβάλα, ο οποίος υποχρεώθηκε από τους ενόπλους να συνεργαστεί μαζί τους υπό την απειλή της απαγωγής της 5χρονης κόρης του!

Όπως αποκαλύπτει η Alphafreepress, ο διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, δεμένος μέσα σε χώρο της επιχείρησης, εξιστορώντας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τα όσα βίωσε, είπε ότι για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τους μασκοφόρους, μέσα στο διαμέρισμά του!

Άνοιξε να μπει και βρέθηκε στα χέρια των ενόπλων

Εξήγησε, ότι ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, γύρω στις 10 και 30 τη νύχτα της Παρασκευής, άνοιξε την πόρτα να μπει, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ενόπλους, που φορούσαν μάσκες οι οποίες παρέπεμπαν στις μορφές των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου!

Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη

Οι κακοποιοί, που είχαν μπει εύκολα στο σπίτι, όπως συμπεραίνεται, καθώς η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από μέρους τους, μετά το πρώτο σοκ, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τον πάγωσαν για δεύτερη φορά όταν του είπαν:

“Έχουμε απαγάγει την κόρη σου – Θέλουμε μόνο τα λεφτά σου”

“Έχουμε απαγάγει την κόρη σου και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Εμείς θέλουμε μόνο τα λεφτά από το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας.Από τη στιγμή που θα τα πάρουμε, θα αφήσουμε ελεύθερο το παιδί και όλα θα τελειώσουν εκεί. Μη στεναχωριέσαι. Δεν είναι δικά σου τα χρήματα…”.

Πάντα κατά την εξιστόρηση του ίδιου, του πήραν αμέσως το κινητό τηλέφωνο, το πορτοφόλι και ότιδήποτε άλλο είχε πάνω του. Τότε άρχιζε η πολύωρη ομηρία.

Ο μασκοφόρος έκανε φροντιστήριο

Ένας από τους μασκοφόρους, ενώ ο δεύτερος απειλούσε με το πιστόλι συνεχώς, άνοιξε τον υπολογιστή(!) και ξεκίνησε να ζητάει πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας και το πώς θα ξεπερνιόταν με τον καλύτερο γι αυτούς τρόπο το πρόβλημα της εισόδου στην εταιρία.

Γιατί στις 6 το πρωί

Έδειχνε ότι γνώριζε πολλά ο μασκοφόρος. Αποφάσισαν, πάντα κατά την κατάθεσή του, να πάνε στην εταιρία μετά τις 6 το πρωί. Κι αυτό γιατί αν έμπαιναν νωρίτερα, θα ειδοποιούντο ηλεκτρονικά τα κεντρικά της εταιρίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και η Αστυνομία!

Το πρωί του Σαββάτου, μόλις η ώρα το… επέτρεπε, ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο του διευθυντή ομήρου τους.

Οδηγούσε ο διευθυντής – Τον σημάδευαν οι ληστές

Οδηγούσε ο ίδιος και οι δύο κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Διένυσαν 7,5 χιλιόμετρα κι έφθασαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ο εξπέρ των ηλεκτρονικών

Εκεί υπό τις οδηγίες του μασκοφόρου εξπέρ των ηλεκτρονικών, μετά τις απαραίτητες ενέργειες αυτασφάλειας τους, μπήκαν στο εσωτερικό και ο διευθυντής αναγκάστηκε να ανοίξει με κωδικό το χρηματοκιβώτιο.

Μετέφεραν το ποσό μαμούθ

Μετέφεραν τα 4 εκατ. ευρώ στο αυτοκίνητο του ομήρου τους και τον ίδιο, λέει το θύμα, τον έδεσαν σε ένα χώρο της εταιρίας. Τον βρήκαν δεμένο οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρίας όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά και ειδοποίησαν την αστυνομία.

“Πού είναι η κόρη μου”

“Πού είναι η κόρη μου, πού είναι η κόρη μου…”, ρωτούσε ο διευθυντής της εταιρίας τους αστυνομικούς οι οποίοι τον καθησύχασαν ότι δεν είχε γίνει καμία απαγωγή.

Ο ίδιος είπε ότι η σύζυγος και η κόρη μένουν σε άλλο σπίτι και δεν μπορούσε να εξακριβώσει τίποτε αφού οι ένοπλοι του πήραν και το κινητό και έδιναν αποφασισμένοι να κάνουν μεγάλο κακό.

Σαρώνουν τους γύρω δρόμους

Στο χώρο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα δεν υπάρχουν κάμερες. Έτσι, η Αστυνομία σαρώνει τους γύρω δρόμους.

Οδηγός της σε αυτό είναι και το σημείο, όπου οι δράστες που είχαν και τρίτο συνεργό, ο οποίος όλες τις ώρες επιτηρούσε το χώρο απ’ έξω είναι το σημείο όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του διευθυντή.

Ίσως κατευθύνθηκαν στην Αθήνα

Κάποια στοιχεία κάνουν τις αρχές να θεωρούν ότι πιθανότατα οι δράστες κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα από την οποία είχαν ξεκινήσει μετά από πληροφορία που πήραν από κάποιον που γνωρίζει από μέσα τη λειτουργία της επιχείρησης.

Για ΑΤΜ και τράπεζα

Τα χρήματα που εκλάπησαν προορίζονταν να τοποθετηθούν σε ΑΤΜ και μέρος τους να κατατεθεί σε τράπεζα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις