Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ενέδρα στο σπίτι είχαν στήσει οι δράστες της ληστείας “μαμούθ” στην Καβάλα – Μάσκες ηγετών και οργανωμένο σχέδιο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενέδρα στο σπίτι είχαν στήσει οι δράστες της ληστείας “μαμούθ” στην Καβάλα – Μάσκες ηγετών και οργανωμένο σχέδιο

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενέδρα μέσα στο… διαμέρισμά του (!), είχαν στήσει οι δράστες της κινηματογραφικής, απίστευτης ληστείας με λεία το ποσό-μαμούθ των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όπως  ανέφερε στην Αστυνομία, ο διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι, στην Καβάλα, ο οποίος υποχρεώθηκε από τους ενόπλους να συνεργαστεί μαζί τους υπό την απειλή της απαγωγής της 5χρονης κόρης του! […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενέδρα μέσα στο… διαμέρισμά του (!), είχαν στήσει οι δράστες της κινηματογραφικής, απίστευτης ληστείας με λεία το ποσό-μαμούθ των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όπως  ανέφερε στην Αστυνομία, ο διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι, στην Καβάλα, ο οποίος υποχρεώθηκε από τους ενόπλους να συνεργαστεί μαζί τους υπό την απειλή της απαγωγής της 5χρονης κόρης του!

Μπήκε στο σπίτι του και βρέθηκε απέναντι στα όπλα

Όπως αποκαλύπτει η Alphafreepress, ο διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, δεμένος μέσα σε χώρο της επιχείρησης, εξιστορώντας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τα όσα βίωσε, είπε ότι για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τους μασκοφόρους, μέσα στο διαμέρισμά του!

Οι μάσκες παρέπεμπαν στους αείμνηστους ηγέτες

Εξήγησε, ότι ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, γύρω στις 10 και 30 τη νύχτα της Παρασκευής, άνοιξε την πόρτα να μπει, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ενόπλους, που φορούσαν μάσκες οι οποίες παρέπεμπαν στις μορφές των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου!

Η πόρτα ήταν κλειστή

Οι μασκοφόροι κακοποιοί, είχαν μπει εύκολα στο σπίτι, όπως συμπεραίνεται, καθώς η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από μέρους τους,

Ηλεκτρονικό… φροντιστήριο όλη τη νύχτα

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Alphafreepress, όλη τη νύχτα της παρασκευής προς το Σάββατο οι ένοπλοι κρατώντας όμηρο το διευθυντή της εταιρίας μέσα στο σπίτι του, έκαναν… φροντιστήριο εκπόρθησης των μέτρων ασφαλείας της εταιρίας!

Ο ένας στον υπολογιστή, ο άλλος με το όπλο

Δηλαδή, ο ένας από αυτούς άνοιξε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ενώ ο άλλος σημάδευε τον όμηρο με το πιστόλι στο κεφάλι, τον πίεζε και τον υποχρέωνε να υποδεικνύει βήμα- βήμα τον τρόπο με τον οποίο θα έμπαιναν στην εταιρία χωρίς να τεθούν σε λειτουργία οι συναγερμοί.

Πότε έπρεπε να μπουν

Γνώριζαν οι κακοποιοί ότι πριν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου η όποια προσπάθεια να μπουν στην εταιρία θα γινόταν αντιληπτή από τα κεντρικά της εταιρίας στην Αθήνα μέσω συναγερμού και καμερών και αυτές ήθελαν να εξουδετερώσουν.

Έτσι, μετά την πολύωρη ομηρία, το πρωί του Σαββάτου, τον διέταξαν, όπως λέει στους αστυνομικούς να κατέβει από το σπίτι και να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό του.

Οδηγούσε ο όμηρος υπό την απειλή τους

Στη θέση του οδηγού εκείνος και στο πίσω κάθισμα οι μασκοφόροι να τον απειλούν με το όπλο έφθασαν μετά από απόσταση, που διήνυσαν 7,5 χιλιομέτρων, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Βήμα –βήμα, μπήκαν στο εσωτερικό αχρηστεύοντας τα συστήματα ασφαλείας κι έφθασαν στο χρηματοκιβώτιο.

Θα τα τοποθετούσαν σε ΑΤΜ

Εκεί υπήρχαν πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονταν στο μεγαλύτερο μέρος τους να τοποθετηθούν από τα θωρακισμένα οχήματα σε ΑΤΜ και στην Τράπεζα.

“Έλα, τελειώσαμε, θα φορτώσουμε”

Σε κάποια στιγμή, πάντα κατά τις πληροφορίες της Alphafreepress, ο ένας από τους δύο μασκοφόρους, βγήκε στην πόρτα της εξόδου και φώναξε στον τρίτο συνεργό τους, που περίμενε από την αρχή της ομηρίας έξω για να επιτηρεί το χώρο.

“Έλα, τελειώσαμε, ετοιμάσου να φορτώσουμε”!

Μετέφεραν σε σάκους τα χρήματα στο αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή ο άλλος ένοπλος μασκοφόρος έδεσε σε ένα σημείο της εταιρίας τον διευθυντή-όμηρο και αποχώρησαν.

Όταν έφθασαν εκεί οι πρώτοι συνάδελφοι του τον αντίκρισαν δεμένο.

“Πού είναι η κόρη μου”

Κι όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ρωτούσε δεμένος “πού είναι η κόρη μου”.

Στη διαφυγή οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν και το αυτοκίνητο του διευθυντή το οποίο βρέθηκε παρατημένο 15 χιλιόμετρα από την εταιρία.

Έλληνας ο ένας, Αλβανός ο άλλος

Ο ίδιος ο διευθυντής είπε ότι ο ένας από τους ληστές μιλούσε καθαρά ελληνικά κι ο άλλος είχε αλβανική προφορά.

Σαρώνουν τους χώρους

Αυτό το αυτοκίνητο, το διαμέρισμα και οι χώροι της εταιρίας, σαρώνονται από τους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων στην προσπάθειά τους να βρουν και το απειροελάχιστο στοιχείο.

Πιθανόν στην Αθήνα οι ληστές

Οι ερευνητές εμφανίζονται βέβαιοι ότι η ομάδα των απαγωγέων-ληστών πήγε στην Καβάλα από την Αθήνα μετά από πληροφορία που είχε από κάποιον ο οποίος γνώριζε πολλά για τη λειτουργία της εταιρίας.

Παλαιοί κακοποιοί 

Πιστεύουν ότι πίσω από την οργάνωση και εκτέλεση της ομηρίας-ληστείας βρίσκονται “κακοποιοί παλιάς κοπής”.

Η ανησυχία πηγάζει και από το γεγονός ότι η ομάδα των κακοποιών έχει στην κατοχή της το τρομακτικό ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις