Βερναρδάκης: «Αν κάναμε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα το κερδίζαμε»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερναρδάκης: «Αν κάναμε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα το κερδίζαμε»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την άποψη ότι αν η κυβέρνηση έκανε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών θα το κέρδιζε, διατυπώνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Υπό την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα καλούνταν να αποφασίσουν μεταξύ του “να ονομάζεται όπως σήμερα Μακεδονία ή να αλλάξει σε Βόρεια Μακεδονία;”. Ο κ. Βερναρδάκης εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες αν ο ελληνικός λαός […]

28.01.2019 | 07:08

Την άποψη ότι αν η κυβέρνηση έκανε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών θα το κέρδιζε, διατυπώνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα καλούνταν να αποφασίσουν μεταξύ του “να ονομάζεται όπως σήμερα Μακεδονία ή να αλλάξει σε Βόρεια Μακεδονία;”.

Ο κ. Βερναρδάκης εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες αν ο ελληνικός λαός θα ήταν αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, αν σε περίπτωση δημοψηφίσματος ετίθετο το ερώτημα “είστε υπέρ της μη υπογραφής της Συνθήκης και η γειτονική χώρα να εξακολουθήσει να ονομάζεται, όπως σήμερα, Μακεδονία ή είστε υπέρ της υπογραφής της Συμφωνίας και η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία;”.

Ερωτηθείς  από τη Real αν το Μαξίμου θα υπερασπιστεί τους υπουργούς εναντίον των οποίων στρέφεται με βαριές κατηγορίες ο κ. Καμμένος, απάντησε πως “προφανώς και θα υπερασπιστούμε όλους και όλες που έχουν συμβάλει με αυταπάρνηση και εντιμότητα στην έξοδο της χώρας από την κρίση”.

Στη συνέχεια ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος “με τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμά ούτε τη δική του συμβολή, ούτε τους δικούς του συνεργάτες που στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα στην άποψη τους”.

“Φοβάμαι ότι εγκλωβίζεται σε ένα περιθωριακό χώρο αναφοράς που χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό και συνωμοσιολογία”.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης θεωρεί «έωλο» τον ισχυρισμό περί «εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων» με το «ονοματολογικό» της γειτονικής χώρας.

“Μήπως θα ήταν εμπόδιο το ονοματολογικό γι΄αυτά τα «ξένα συμφέροντα», ώστε να προωθήσουν τάχα τις επιδιώξεις τους; Αφού, έτσι κι αλλιώς, είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία»”.

Exit mobile version