Πώς ο ιός τη γρίπης εισβάλλει στον οργανισμό

ΥΓΕΙΑ

Πώς ο ιός τη γρίπης εισβάλλει στον οργανισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η αποφυγή της γρίπης αυτή την εποχή είναι μέσα στις κορυφαίες προτεραιότητες του καθενός. Και μπορεί το αντιγριπικό εμβόλιο να αποτελεί την πιο εγγυημένη μέθοδο προστασίας απέναντι στη γρίπη, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο που ο ιός προσβάλλει το ανθρώπινο σώμα, προκειμένου να προστατευθούμε και αν δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο. Τα […]

27.01.2019 | 10:54

Η αποφυγή της γρίπης αυτή την εποχή είναι μέσα στις κορυφαίες προτεραιότητες του καθενός.

Και μπορεί το αντιγριπικό εμβόλιο να αποτελεί την πιο εγγυημένη μέθοδο προστασίας απέναντι στη γρίπη, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο που ο ιός προσβάλλει το ανθρώπινο σώμα, προκειμένου να προστατευθούμε και αν δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο.

Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι:

πονοκέφαλος
πόνοι στις αρθρώσεις και στην πλάτη
ζάλη και ίλιγγος
αδυναμία και κομάρες
πυρετός υψηλός που έρχεται συνήθως απότομα και συνοδεύεται από ρίγη και διαρκεί 3-4 ημέρες
έντονοι ιδρώτες

Στη γρίπη σπάνια έχουμε τρέξιμο ή μπούκωμα της μύτης, ενώ μπορεί να υπάρχουν βήχας, φτερνίσματα, ανορεξία, ναυτία και έμετος.

Τα έντονα συμπτώματα της γρίπης διαρκούν 4-6 ημέρες, ενώ πλήρης αποκατάσταση της υγείας έχουμε 7-10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Μερικές βαριές περιπτώσεις μπορεί να κρατήσουν και μερικές εβδομάδες, ενώ σε αρκετά άτομα η γρίπη αφήνει ένα βήχα και ένα αίσθημα αδυναμίας που κρατά μερικές εβδομάδες.

Πώς ακριβώς ένα φτέρνισμα κάποιου άλλου ατόμου μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο να εκδηλώσει πυρετό, καταρροή, βήχα και πονόλαιμο;

Ένα εκπληκτικό βίντεο από το NPR δείχνει ακριβώς το πώς ένας ιός εισβάλλει στο σώμα μας και εκθέτει τα κύτταρά μας στη γρίπη.

Exit mobile version