Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νωρίτερα στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία «The favourite»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νωρίτερα στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία «The favourite»

H πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» με τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ κάνει επίσημη πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Φεβρουαρίου. Ωστόσο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής, σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες ODEON ΟΠΕΡΑ και ΑΒΑΝΑ, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στους κινηματογράφους. Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία […]

Η Ευνοούμενη

H πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» με τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ κάνει επίσημη πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής, σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες ODEON ΟΠΕΡΑ και ΑΒΑΝΑ, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στους κινηματογράφους.

Αρχές του 18ου αιώνα.

Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το ταπεραμέντο της.

Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας.

Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις