Ο DJ D-Sol ή αλλιώς, το αφεντικό της Goldman Sachs δίνει την τέλεια συμβουλή στους millennials

PLUS

Ο DJ D-Sol ή αλλιώς, το αφεντικό της Goldman Sachs δίνει την τέλεια συμβουλή στους millennials

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μικροί σε ηλικία, γεννημένοι το 2000 πιο συγκεκριμένα, είναι το 70% των εργαζομένων της Goldman Sachs Όπως υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας είναι «εξαιρετικά ταλαντούχοι» και «με ισχυρό κίνητρο για δουλειά». Ο Ντέιβιντ Σόλομον, αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή τη συμβουλή που δίνει σε αυτά τα παιδιά. «Έχετε στόχους, έχετε φιλοδοξίες και θα είναι δύσκολο, […]

27.01.2019 | 10:08

Φωτο: Unsplash

Μικροί σε ηλικία, γεννημένοι το 2000 πιο συγκεκριμένα, είναι το 70% των εργαζομένων της Goldman Sachs

Όπως υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας είναι «εξαιρετικά ταλαντούχοι» και «με ισχυρό κίνητρο για δουλειά».

Ο Ντέιβιντ Σόλομον, αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή τη συμβουλή που δίνει σε αυτά τα παιδιά.

«Έχετε στόχους, έχετε φιλοδοξίες και θα είναι δύσκολο, καθώς θα υπάρξουν αναποδιές και σκαμπανεβάσματα. Όμως, δεν χρειάζεται να έχετε έτοιμες όλες τις απαντήσεις τώρα, δεν χρειάζεται να φτάσετε στον τερματισμό αμέσως, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε από την αρχή το επόμενο βήμα σας».

Ο Ντέιβιντ Σόλομον δεν είναι ο μόνος επιτυχημένος άνθρωπος που δίνει αυτή τη συμβουλή.

Και η Γενική Διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, έκανε γνωστή σε όλους την ιδέα της καριέρας της.

Ποια είναι αυτή;

Όπως είχε εξηγήσει η συνεργάτιδα της Σάντμπεργκ στο Facebook, Λίμπι Λέφλερ, «κάποιες φορές μπορείς να αναλάβεις ένα ρόλο στο ίδιο επίπεδο σε διαφορετική ομάδα, όπου μπορεί να εξειδικευτείς σε κάτι εντελώς διαφορετικό ή να αλλάξεις ρόλους. Τότε μπορείς να ανέβεις επίπεδο βασιζόμενος στη νέα ικανότητα που απέκτησες».

Όπως γράφει το Harvard Business Review, «κάθε δουλειά που έκανες και κάθε σχέση που αφομοίωσες είναι ένα κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει μία μελλοντική ευκαιρία».

Ο Σόλομον δεν ξεκίνησε από την Goldman Sachs, αλλά αντιθέτως προσελήφθη ως εταίρος έχοντας ήδη ανέβει τις βαθμίδες της ιεραρχίας στην Bear Stearns.

Και όπως λέει στους millennials της Goldman Sachs, «δε χρειάζεται να γνωρίζετε από την αρχή πού θα σας βγάλει όλα αυτό. Ζήστε το και απολαύστε το όσο περισσότερο μπορείτε».

Ο Σόλομον κατάφερε να ανέλθει στη δεύτερη θέση της ιεραρχίας της Goldman Sachs, μιας από τις ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, και περνά τις ημέρες του κάνοντας διαπραγματεύσεις, όμως τα βράδια έχει ένα ασυνήθιστο χόμπι, είναι DJ.

Ο νεοϋορκέζος έχει πτυχίο πολιτικών επιστημών και ξεκίνησε την ανέλιξη του στον τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs το 1999.

Δάσκαλος γιόγκα, διασκεδαστής, μουσικός παραγωγός και τραπεζικός με μεγάλη δύναμη ο DJ D-Sol συχνά κάνει αναρτήσεις στο Instagram με τις μουσικές νυχτερινές περιπέτειες του.

Την έμπνευση για το όνομα D-Sol του την έδωσε μια φίλη της κόρης του, η οποία δεν ήξερε πώς να τον αποκαλεί όταν επισκεπτόταν το σπίτι του.

Σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ όπου οι περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται στους άλλους στον ενικό, της φάνηκε άκομψο να φωνάζει “Ντέιβιντ” τον πατέρα της φίλης της, αφού της είχαν πει ότι είναι “μεγάλο στέλεχος τράπεζας”.

Ο Σόλομον προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία στη Goldman Sachs παρακολουθώντας τα ωράρια των υπαλλήλων και τονίζοντάς τους ότι πρέπει να έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πέραν της τράπεζας.

“Πρέπει να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται σκληρά, αλλά επίσης μπορούν να έχουν την ευκαιρία να έχουν τη ζωή τους” είχε δηλώσει σε podcast του πέρυσι.

“Ο Ντέιβιντ πάντα πίστευε ότι το να έχει κανείς μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων εκτός δουλειάς οδηγεί σε μια ισορροπημένη ζωή και συμβάλει σε μια καλύτερη καριέρα” δήλωσε ο Τζέικ Σίουερτ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs στους New York Times.

Exit mobile version