Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες (vid)

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και πάνω από 300 αγνοούνται λόγω του χειμάρρου λάσπης και νερού που σάρωσε τα πάντα μετά την κατάρρευση φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Πέρα από τον […]

Βραζιλία κατάρρευση φράγματος

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και πάνω από 300 αγνοούνται λόγω του χειμάρρου λάσπης και νερού που σάρωσε τα πάντα μετά την κατάρρευση φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Πέρα από τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων ειδικοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Βραζιλίας, τρία χρόνια μετά το θάνατο 19 ανθρώπων από παρόμοια κατάρρευση συνιδιοκτησίας και πάλι της Vale.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρούμε επιζώντες και ότι μάλλον θα ανασύρουμε σορούς», είπε ο κυβερνήτης της ομόσπονδης πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν τι προκάλεσε την κατάρρευση του φράγματος, αν και η υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος Ιbama είχε επιβάλλει πρόστιμο περίπου 58 εκ. ευρώ στη Vale για παραβιάσεις που σχετίζονται με την τραγωδία.

Η εισαγγελία ζήτησε να παγώσουν μεγάλα κεφάλαια στους λογαριασμούς του μεταλλευτικού κολοσσού για να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του φράγματος.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μπολσονάρου, μετέβη στο σημείο της καταστροφής και υποσχέθηκε βοήθεια στα θύματα και τους συγγενείς και ενδελεχή έρευνα και προσαγωγή των υπαιτίων στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις