Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Σπίρτζης βάζει μία λέξη δίπλα στους αρχηγούς των κομμάτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπίρτζης βάζει μία λέξη δίπλα στους αρχηγούς των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μην κυριαρχήσει η εξουσιολαγνεία και να αναπτύξει τους μηχανισμούς αντίστασης σε φαινόμενα αλλοτρίωσης αναφέρει σε συνέντευξή του στην Espresso ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός Μεταφορών, αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει φίλος της Φώφης Γεννηματά, θεωρεί ότι όσοι έζησαν και αγάπησαν αυτό το κόμμα δεν θέλουν να γίνει ο […]

Χρήστος-Σπίρτζης-1.jpg

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μην κυριαρχήσει η εξουσιολαγνεία και να αναπτύξει τους μηχανισμούς αντίστασης σε φαινόμενα αλλοτρίωσης αναφέρει σε συνέντευξή του στην Espresso ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών, αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει φίλος της Φώφης Γεννηματά, θεωρεί ότι όσοι έζησαν και αγάπησαν αυτό το κόμμα δεν θέλουν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση της εφημερίδας, ποια λέξη θα βάζατε δίπλα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει, Αλέξη Τσίπρας: Άνθρωπος, Κυριάκος Μητσοτάκης: Γόνος, Βασίλης Λεβέντης: Εκρηκτικός, Σταύρος Θεοδωράκης: Γείτονας, Φώφη Γεννηματά: Φίλη.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός απαντά πως είναι απόλυτα διακριτή η πολιτική σχέση με τον πρωθυπουργό και η φιλική με τον Αλέξη Τσίπρα. Αναφέρει πως είναι ενας πολύ χαρισματικός άνθρωπος.

Στην συνέντευξη του απαντά αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το νέο ΠΑΣΟΚ λέγοντας “όσοι ζήσαμε και αγαπήσαμε αυτό το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό μετεξελίχθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη του Ανδρέα Παπανδρέου μας γαλούχησε, εκφράζοντας την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου με μία προοδευτική, σε αρκετά θέματα αριστερή και ριζοσπαστική, πολιτική για την εποχή του.

Οφείλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει να ξεθωριάσει ο πολιτικός προσανατολισμός του, να προχωρήσει σε συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους, να δομήσει μέτωπο ενάντια στο φιλελευθερισμό, και ταυτόχρονα να μην αφήσει να κυριαρχήσει η εξουσιολαγνεία.

Σχετικά με τα εγκαίνια στο μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Σπίρτζης απαντά πως “δεν εγκαινιάσαμε τίποτα… Όλοι γνωρίζουν ότι τελειώσαμε ένα που κανείς δεν περίμενε ότι θα συνεχιστεί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις