Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πρώην αθλητής του πόλο συνελήφθη για παιδική πορνογραφία, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην αθλητής του πόλο συνελήφθη για παιδική πορνογραφία, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι βετεράνος αθλητής του πόλο, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Στη σύλληψη του πρώην αθλητή οδήγησαν κατ αρχήν τα στοιχεία της υπηρεσίας I.C.E, (Immigrationand Customs Enforcement). Παρίστανε στις συνομιλίες τον ανήλικο Σύμφωνα με  αυτά,   χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι βετεράνος αθλητής του πόλο, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Στη σύλληψη του πρώην αθλητή οδήγησαν κατ αρχήν τα στοιχεία της υπηρεσίας I.C.E, (Immigrationand Customs Enforcement).

Παρίστανε στις συνομιλίες τον ανήλικο

Σύμφωνα με  αυτά,   χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με μία 15χρονη υπήκοο Η.Π.Α., προσποιούμενος και εκείνος τον δήθεν ανήλικο.

Κατάφερε να αποσπάσει τολμηρές φωτογραφίες

Kατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, κατά τα ίδια στοιχεία, κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διέταξε την Άρση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.

Κατόπιν αλληλογραφίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψε ότι τα περισσότερα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονται από την οικιακή σύνδεση διαδικτύου του δράστη, στην Κέρκυρα.

Έρευνα στο σπίτι του βετεράνου αθλητή

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικής Υπηρεσίας, διενήργησε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Βρέθηκαν τα επίμαχα στοιχεία

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και παρόμοιες συνομιλίες με άλλες ανήλικες σε χώρες του εξωτερικού.

Παραπέμφθηκε σε ανακριτή

Ο συλληφθείς, που τα τελευταία χρόνια ήταν δημόσιος υπάλληλος στην Κέρκυρα, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις