Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγγελική έρευνα για τον Μανώλη Πετσίτη
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τον Μανώλη Πετσίτη

Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, του προσώπου που φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν στενές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων γύρω από την υπόθεση Πετσίτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη να λειτουργεί υπέρ της εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να έχει φεσώσει την ΔΕΠΑ με περισσότερα από 120 […]

Εισαγγελική-έρευνα-για-τον-Μανώλη-Πετσίτη.jpg

Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, του προσώπου που φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν στενές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων γύρω από την υπόθεση Πετσίτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη να λειτουργεί υπέρ της εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να έχει φεσώσει την ΔΕΠΑ με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.

Τα δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν πριν από λίγες ημέρες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία για την διερεύνησή τους.

Ο προϊστάμενος Ευάγγελος Ιωαννίδης  αφού τα μελέτησε, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες.

Παράλληλα, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο έρευνες που είναι εκκρεμείς στην ανάκριση:

-Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

-Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Για την εν λόγω υπόθεση ασκήθηκε δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές.
Νέα κατηγορία

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τέσσερις συνεργάτες του βαρύνονται με νέα δίωξη για την υπόθεση της ΕΛΦΕ, μετά από μηνυτήρια αναφορά της τράπεζας Άλφα.

Αυτή στρέφεται κατά του κ. Λαυρεντιάδη και συνεργατών του και αφορά τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη σχετικά με τη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την Άλφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις