Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επεισόδια με κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή – Πάνω από 100 προσαγωγές (vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια με κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή – Πάνω από 100 προσαγωγές (vids)

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, λίγη ώρα μετά την λήξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Κουκουλοφόροι ξήλωσαν πεζοδρόμια έξω από τη Βουλή και πέταξαν πέτρες και μάρμαρα κατά των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χημικά στην λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος. Λίγο αργότερα οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν […]

επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, λίγη ώρα μετά την λήξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Κουκουλοφόροι ξήλωσαν πεζοδρόμια έξω από τη Βουλή και πέταξαν πέτρες και μάρμαρα κατά των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χημικά στην λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος.

Λίγο αργότερα οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν και συνέχισαν τον κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ στους γύρω δρόμους, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και κροτίδες ξανά κατά των ΜΑΤ, με τους διαδηλωτές να αποδοκιμάζουν.

Η αστυνομία προχώρησε αρχικά σε 133 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις.

Ομάδες ατόμων στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και έγραψαν συνθήματα. Η ΕΛΑΣ από αυτό το σημείο έκανε 30 προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις