Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξάρθρωση συμμορίας ληστών – διαρρηκτών και μέσω Facebook
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση συμμορίας ληστών – διαρρηκτών και μέσω Facebook

Του Πέτρου Καρσιώτη Μέσω στοιχείων και από το… Facebook, η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη πολυμελούς συμμορίας, η οποία, είχε προχωρήσει σε περισσότερες από πενήντα ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και σε πεζούς, σε περιοχές της  Αττικής. Αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο γυναίκας Σε μία από τις ληστείες σε σπίτι, μέλη της ομάδας από την […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσω στοιχείων και από το… Facebook, η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη πολυμελούς συμμορίας, η οποία, είχε προχωρήσει σε περισσότερες από πενήντα ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και σε πεζούς, σε περιοχές της  Αττικής.

Αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο γυναίκας

Σε μία από τις ληστείες σε σπίτι, μέλη της ομάδας από την οποία έχουν συλληφθεί έως τώρα τρία άτομα και αναζητούνται άλλα επτά, αφαίρεσαν από την κατοχή γυναίκας το κινητό της τηλέφωνο, αφού την υποχρέωσαν να τους το ξεκλειδώσει με τον κατάλληλο κωδικό.

Άνοιξαν λογαριασμό και ανήρτησαν φωτογραφίες

Με το κινητό αυτό άνοιξαν λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου ανήρτησαν και φωτογραφίες τους.

Τι πληροφορήθηκε η κάτοχος

Όταν η κάτοχος του κλεμμένου κινητού πήγε να ξαναπάρει τον αριθμό, πληροφορήθηκε ότι είχε ανοιχτεί λογαριασμός απ το ίδιο τηλέφωνο.

Είχαν ξαναδεί τα ρούχα και σε βίντεο ληστειών

Οι αστυνομικοί είδαν ότι τα συγκεκριμένα ενδύματα των εικονιζομένων τα είχαν… ξαναδεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στόχων που είχαν χτυπηθεί από κακοποιούς.

Με δεδομένο ότι ήταν και σεσημασμένοι ξετυλίχθηκε η έρευνα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οργάνωσαν την επιχείρηση σύλληψης.

Στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι τρεις

Στην περιοχή του Ασπρόπυργου, συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ηλικίας 19, 25 και 27 ετών.

Ορμητήρια – καταυλισμοί σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα 

Όπως διαπιστώθηκε, από το τέλος του έτους 2018, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τουλάχιστον δέκα μέλη, εναλλασσόμενα σε δύο ομάδες και έχοντας ως ορμητήρια τους καταυλισμούς σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα

Από σπίτια έως περίπτερα, μίνι μάρκετ, βενζινάδικα  

Η  οργάνωση, διέπραττε ληστείες και κλοπές σε οικίες, καταστήματα, εταιρείες, περίπτερα, Μίνι Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πεζών στις περιοχές του Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Μαγούλας, Ελευσίνας και σε περιοχές της Αθήνας, της Βορειοανατολικής Αττικής και του Πειραιά.

Πυρπολούσαν τα κλεμμένα οχήματα

Για τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία αφαιρούσαν βραδινές ώρες και μετά την παράνομη δράση τους, τα έκαιγαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Τηλεοράσεις, υπολογιστές, τηλέφωνα, ρούχα και παπούτσια 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού και υποδήματα καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Ποιες επιθέσεις εξιχνιάστηκαν

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά 51 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών και συγκεκριμένα 9 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 8 ληστείες σε περίπτερα, 2 ληστείες σε καταστήματα, 6 ληστείες σε οικίες, 1 ληστεία σε πεζό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις