Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έτοιμη για πρόταση μομφής η Πειραιώς – Αναμένεται παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη για πρόταση μομφής η Πειραιώς – Αναμένεται παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή

Παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη ζήτημα της Μακεδονίας αναμένουν πολλοί μέσα στις επόμενες ώρες. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του δέχεται εισηγήσεις να κάνει παρέμβαση στο θέμα της Μακεδονίας. «Πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία […]

Παρέμβαση-Κώστα-Καραμανλή-για-το-Σκοπιανό.jpg

Παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη ζήτημα της Μακεδονίας αναμένουν πολλοί μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του δέχεται εισηγήσεις να κάνει παρέμβαση στο θέμα της Μακεδονίας.

«Πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ», επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς.

Ο κ. Καραμανλής έχει μείνει στην ιστορία για το veto στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι από τους πολιτικούς που συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Αν τελικά η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση για το Σκοπιανό θα σταματήσει και θα ξεκινήσει νέα τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας, εφόσον κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Πειραιώς παρακολουθούν στενά τις διεργασίες εντός της ετερόκλητης πλειοψηφίας των 151, που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Γαλάζιοι» επιτελείς χαρακτήριζαν ύποπτη, την απροθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει στη Βουλή το ενοποιημένο κείμενο του σκοπιανού συντάγματος.

«Τι έχουν να κρύψουν στην κυβέρνηση και δεν καταθέτουν το εν λόγω κείμενο, ώστε να έχει τη δυνατότητα η εθνική αντιπροσωπεία να συζητήσει επ’ αυτού;”

Στο στόχαστρο της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής τακτικής μπαίνουν, εξάλλου, και οι βουλευτές που έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον στρέφονται στην υπερψήφιση της Συμφωνίας.

«Όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις