Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο κύβος ερρίφθη: Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο κύβος ερρίφθη: Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση που φέρνει στο φως η Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις. Η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής ήταν προεξοφλημένο, ιδίως αν απείχε το ΚΚΕ. Άλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα […]

Νέα-Δημοκρατία-πρόταση-μομφής.jpg

Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση που φέρνει στο φως η Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις.

Η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής ήταν προεξοφλημένο, ιδίως αν απείχε το ΚΚΕ. Άλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, σκέφτεται η Πειραιώς.

Μια τέτοια κίνηση απλώς θα προσέφερε στον κ. Τσίπρα την επικοινωνιακή δυνατότητα να αποκρύψει ότι επί της ουσίας ηγείται μιας «κυβέρνησης κουρελού», όπως λέει η Πειραιώς, που στηρίζεται οριακά σε δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Για να πέσει η κυβέρνηση, απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι στην πρόταση δυσπιστίας, κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς το ΚΚΕ είχε απόσχει.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει το άλλοθι στον πρωθυπουργό τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι στηρίζεται σε κυβέρνηση και πλειοψηφία «κουρελού»

Επίσης, δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον κ. Τσίπρα, ούτε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, δεν θέλει να «κάψει» το αντιπολιτευτικό χαρτί της ψήφου δυσπιστίας ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτου η ΝΔ θα ρίξει το επόμενο διήμερο όλο το βάρος της στην ανάδειξη των επιχειρημάτων εναντίον της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών και θα καλέσει όλους τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες.

Κυρίως αυτούς που εμφανίζονται ξαφνικά πρόθυμοι να την κυρώσουν, ενώ δεν έχουν ανάλογη εντολή από τους ψηφοφόρους τους και είχαν στο παρελθόν ταχθεί κατά μιας τέτοιας συμφωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις