Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς – Ναδάλ, η ώρα της κρίσης: Διπλάσια τα κέρδη του Έλληνα τενίστα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς – Ναδάλ, η ώρα της κρίσης: Διπλάσια τα κέρδη του Έλληνα τενίστα

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει για αυτόν και όσα έχει καταφέρει, για ακόμη μία φορά. Ο Ελληνας τενίστας, νίκησε και τον Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους του Australian Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ράφαελ Ναδάλ την Πέμπτη, με τον οποίο είχε αγωνιστεί ξανά στον τελικό του Rogers […]

Τσιτσιπάς Στέφανος

Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε όλη την Ελλάδα να μιλάει για αυτόν και όσα έχει καταφέρει, για ακόμη μία φορά.

Ο Ελληνας τενίστας, νίκησε και τον Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ράφαελ Ναδάλ την Πέμπτη, με τον οποίο είχε αγωνιστεί ξανά στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο τον Αύγουστο.

Η αναμέτρηση του Australian Open θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Πάντως μέχρι στιγμής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει καταφέρει -με την αξία του- να βάλει ένα μεγάλο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αρχικά, από την νίκη του με τον Φέντερερ έλαβε 460.000 δολάρια, ενώ από την μεγάλη νίκη του χτες κόντρα στον 30χρονο Ισπανό Αγκούτ,  κατάφερε να διπλάσει τα κέρδη του, αγγίζοντας το ποσό των 920.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 580.000 ευρώ).

Αγγελική Κανελλοπούλου: Ο Τσιτσιπάς είναι ολοκληρωμένος τενίστας

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας ολοκληρωμένος τενίστας», τόνισε η πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Αγγελική Κανελλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιτυχία του Στέφανου. Το να φτάσει ως τα ημιτελικά ενός Grand Slam ένας Έλληνας τενίστας και, γιατί όχι, να κατακτήσει και το τρόπαιο είναι μια τεράστια επιτυχία. Είναι το όνειρο κάθε τενίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Στέφανου Τσιτσιπά, η κ. Κανελλοπούλου σημείωσε: «Ο Στέφανος έχει φτάσει στο Νο 12 του κόσμου. Από ό,τι φαίνεται, έχει δουλέψει πάρα πολύ και δεν έχει πρόβλημα στη διαχείριση. Αυτό περιμένει κάποιος αθλητής όταν προπονείται, όταν δουλεύει γι’ αυτό».

Σε τακτικό επίπεδο σχετικά με τα ατού του 20χρονου τενίστα, η πρώην πρωταθλήτρια τόνισε: «Θεωρώ ότι ο Στέφανος έχει ένα μεγάλο προσόν που είναι το σερβίς του. Χάρη σε αυτό κερδίζει πολλούς πόντους. Φέρνει σε πίεση τον αντίπαλο και ξεκουράζει τον ίδιο. Βέβαια, παίζει πάρα πολύ καλά και στη βασική γραμμή, ενώ έχει και την πολυτέλεια του να ανεβαίνει στο φιλέ. Παρά το ύψος του, έχει καταφέρει και είναι ένας ολοκληρωμένος τενίστας».

Για τη μεγάλη “μάχη” που έρχεται

«Με βάση τις δυο τελευταίες εμφανίσεις του Στέφανου κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Μπαουτίστα Αγκούτ, για μένα είναι πολύ πιθανό να προκριθεί και επί του Ναδάλ. Φυσικά και είναι και θέμα τύχης και θέμα ημέρας και θέμα ενέργειας, αλλά όλα γίνονται στο τένις. Το άθλημα δεν έχει προγνωστικά. Κοιτάς τον επόμενο αντίπαλό σου και στρέφεις εκεί το ενδιαφέρον σου. Φυσικά αν φτάσει ο Στέφανος στον τελικό και νικήσει εκεί και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα μιλάμε για έναν άθλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις