Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δανέλλης: Θα είναι… «εθνική συντέλεια» αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: Θα είναι… «εθνική συντέλεια» αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Εθνική συντέλεια θα προκαλέσει τυχόν αποτυχία να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, λέει με συνέντευξή του ο Σπύρος Δανέλλης, που διαγράφηκε από το Ποτάμι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Αν τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε όνομα και Σύνταγμα, εμείς, το ελληνικό κοινοβούλιο, αρνηθούμε, με όποιο πρόσχημα την κύρωση της Συμφωνίας, θα […]

Σπύρος-Δανέλλης-Νίκος-Κοτζιάς.jpg

Εθνική συντέλεια θα προκαλέσει τυχόν αποτυχία να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, λέει με συνέντευξή του ο Σπύρος Δανέλλης, που διαγράφηκε από το Ποτάμι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Αν τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε όνομα και Σύνταγμα, εμείς, το ελληνικό κοινοβούλιο, αρνηθούμε, με όποιο πρόσχημα την κύρωση της Συμφωνίας, θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι της Δύσης. Απαξίωση και απομόνωσα.

Θα προσφύγουν μάλιστα στην Χάγη και θα αναγνωριστούν με σκέτο «Μακεδονία». Δεν θα μπορούν να μας στηρίξουν ούτε οι αδελφοί Κύπριοι», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε την Συμφωνία υπόθεση win-win, δηλαδή ότι βγαίνουν κερδισμένοι και η Ελλάδα και τα Σκόπια και πρόσθεσε:

«Η σημερινή εθνική γραμμή είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου το 2008. Όλα τα άλλα έχουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να διαδραματίσουμε διαφορετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αποτρέποντας την Τουρκία που έχει διεισδύσει. Με την Συμφωνία όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε αλλά με την συμφωνία παίρνουμε και πίσω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις