Οργή στη Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την έντονη αντίδραση του Παρισιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό  Η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη. Αλλά είναι από τις πρώτες, […]

22.01.2019 | 11:46

Την έντονη αντίδραση του Παρισιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό 

Η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη. Αλλά είναι από τις πρώτες, εξαιτίας των όσων κάνει στην Αφρική», ανέφερε ο Ντι Μάιο, στις δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Παρισιού.

«Η Γαλλία χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος της με τα χρήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των αφρικανικών χωρών», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να παρέμβει η ΕΕ, επιβάλλοντας κυρώσεις.

Η γαλλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι «οι φράσεις αυτές είναι απαράδεκτες και αβάσιμες» και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που από τις ιταλικές αρχές προέρχονται απαράδεκτα και επιθετικά σχόλια», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Exit mobile version