Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οργή στη Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

Την έντονη αντίδραση του Παρισιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό  Η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη. Αλλά είναι από τις πρώτες, […]

Οργή στη Γαλλία μετά τις δηλώσεις Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό

Την έντονη αντίδραση του Παρισιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό 

Η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη. Αλλά είναι από τις πρώτες, εξαιτίας των όσων κάνει στην Αφρική», ανέφερε ο Ντι Μάιο, στις δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Παρισιού.

«Η Γαλλία χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος της με τα χρήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των αφρικανικών χωρών», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να παρέμβει η ΕΕ, επιβάλλοντας κυρώσεις.

Η γαλλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι «οι φράσεις αυτές είναι απαράδεκτες και αβάσιμες» και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που από τις ιταλικές αρχές προέρχονται απαράδεκτα και επιθετικά σχόλια», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις