Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Βούτσης πήρε πίσω την απόφαση για Δανέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βούτσης πήρε πίσω την απόφαση για Δανέλλη

Μετά τις αντιδράσεις, ο Νίκος Βούτσης κάνει πίσω αναφορικά με την τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην επιτροπή της Βουλής που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από τις καταγγελίες της ΝΔ για εκτροπή, ο πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την απόφασή του με την οποία τοποθετήθηκε ο κ. Δανέλλης στην επιτροπή. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε […]

Νίκος Βούτσης

Μετά τις αντιδράσεις, ο Νίκος Βούτσης κάνει πίσω αναφορικά με την τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην επιτροπή της Βουλής που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά από τις καταγγελίες της ΝΔ για εκτροπή, ο πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την απόφασή του με την οποία τοποθετήθηκε ο κ. Δανέλλης στην επιτροπή.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για σύνθεση απόψεων στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με αποτέλεσμα να αποσύρει την αρχική του απόφαση για προσθήκη του κ. Δανέλλη.

Έτσι, ακολούθησε κλήρωση για την επιλογή των δύο που θα έμπαιναν στην επιτροπή, ανάμεσα στους Σπύρο Δανέλλη, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Μαυρωτά. Από την κλήρωση προέκυψε ότι τις δύο θέσεις θα καλύψουν οι κ. Δανέλλης και Μαυρωτάς.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, «κλειδώνει» η πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επιτροπή, με 29-26.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ

«Ενόψει του ενδιαφέροντος  που έχει η συζήτηση της συμφωνίας δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που εγείρουν ερωτηματικά και σκοπιμότητες
Επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει κλήρωση οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι κοινοβουλευτική εκτροπή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης έστειλαν επιστολή στον Νίκο Βούτση, στην οποία ανέφεραν ότι γνώριζαν πως ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι στην Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Οι δύο βουλευτές τον προειδοποίησαν να μην προχωρήσει σε αυθαίρετες αποφάσεις για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών σε αυτή.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Βούτσης έκανε πίσω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις