Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ποινή φυλάκισης σε παρουσιαστή που κάλεσε στην εκπομπή του ομοφυλόφιλο
ΚΟΣΜΟΣ

Ποινή φυλάκισης σε παρουσιαστή που κάλεσε στην εκπομπή του ομοφυλόφιλο

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ενός έτους είναι ένας Αιγύπτιος παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος έβγαλε έναν ομοφυλόφιλο στην εκπομπή του Πρόκειται για τον παρουσιαστή Μοχάμεν αλ Γάιτι, του τηλεοπτικού δικτύου LTC, ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Ο Αλ Γάιτι, ωστόσο, το 2018 είχε προσκαλέσει στην εκπομπή του έναν […]

Ποινή φυλάκισης σε παρουσιαστή που κάλεσε στην εκπομπή του ομοφυλόφιλο

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ενός έτους είναι ένας Αιγύπτιος παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος έβγαλε έναν ομοφυλόφιλο στην εκπομπή του

Πρόκειται για τον παρουσιαστή Μοχάμεν αλ Γάιτι, του τηλεοπτικού δικτύου LTC, ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Ο Αλ Γάιτι, ωστόσο, το 2018 είχε προσκαλέσει στην εκπομπή του έναν ομοφυλόφιλο, ο οποίος μίλησε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Στη συνέντευξη συζήτησαν για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, με τον φιλοξενούμενο να δηλώνει ότι εργάζεται στη βιομηχανία του σεξ και πως διατηρεί σχέση με έναν άλλο άνδρα.

Η προβολή της συνέντευξης προκάλεσε αντιδράσεις

Το αιγυπτιακό ανώτατο συμβούλιο ελέγχου των ΜΜΕ επέβαλε αναστολή της μετάδοσης του σήματος του δικτύου  LTC για δυο εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε την απαγόρευση που είχε επιβληθεί ως προς την «παρουσίαση ομοφυλόφιλων».

O παρουσιαστής κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας ότι προώθησε την ομοφυλοφιλία, καθώς και για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των τηλεθεατών.

Του επιβλήθηκε να τελεί υπό επιτήρηση για έναν χρόνο, καθώς και να καταβάλει πρόστιμο 3.000 αιγυπτιακών λιρών (130 ευρώ).

Ο Γάιτι μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση και, σε αυτή την περίπτωση, θα παραμείνει ελεύθερος ως την έκδοση της νέας ετυμηγορίας από το εφετείο, υπό τον όρο ότι θα καταβάλει χρηματική εγγύηση 1.000 αιγυπτιακών λιρών (50 ευρώ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις