Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θεοχαρόπουλος: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για τις Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεοχαρόπουλος: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για τις Πρέσπες

Την καταγγελία ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει την  Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών. Η απάντηση […]

Θανάσης-Θεοχαρόπουλος.jpg

Την καταγγελία ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει την  Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών. Η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Έσπευσε δεν να προσθέσει πως «από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ αλλά και τους ψηφοφόρους του κόμματος στέλνει η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της στα ΝΕΑ λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διαμηνύει ότι θα εγγυηθεί την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης «χωρίς βαρονίες και τιμάρια».

«Γι’ αυτό κατ’ απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία» προσθέτει η Φώφη Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

Ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμωρία.

Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμα και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω.

Γι’ αυτό κατ’ απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία. Απευθύνομαι στη βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ενιαίος φορέας και να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις