Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επιμένει ο Γκιουλ: Η Ελλάδα φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει ο Γκιουλ: Η Ελλάδα φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες

Την άμεση έκδοση των «τρομοκρατών» ζητά ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ από την Ελλάδα.  «Θέλουμε την έκδοση αυτών των τρομοκρατών, καθώς καταζητούνται από τους δικαστικούς μηχανισμούς στην Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτό που προκάλεσε σχόλια όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ήταν η αναφορά σε μυστικές απόπειρες της Ελλάδας να φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες […]

Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ

Την άμεση έκδοση των «τρομοκρατών» ζητά ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ από την Ελλάδα. 

«Θέλουμε την έκδοση αυτών των τρομοκρατών, καθώς καταζητούνται από τους δικαστικούς μηχανισμούς στην Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Αυτό που προκάλεσε σχόλια όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ήταν η αναφορά σε μυστικές απόπειρες της Ελλάδας να φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες.

«Θα κυνηγήσουμε αυτό το θέμα μέχρι τέλους. Οι υποθέσεις που διεξάγονται στα κρυφά δεν μπορούν να είναι αντικείμενα της δικαιοσύνης» σημείωσε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

H Hurriyet στο δημοσίευμά της αναφέρει την Ελλάδα και τη Γερμανία ως τις βασικές χώρες όπου μέλη της FETO, της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, βρήκαν καταφύγιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Η FETO παρουσιάζεται στον τουρκικό Τύπο ως η οργάνωση που επιχειρεί επί μακρόν να ανατρέψει το τουρκικό κράτος, μέσω της εισχώρησης στο στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις