Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ραντεβού στο Σύνταγμα: Πώς μπορείτε να πάτε στο συλλαλητήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Ραντεβού στο Σύνταγμα: Πώς μπορείτε να πάτε στο συλλαλητήριο

Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος Από τις 10 το βράδυ απαγορεύτηκε η στάση και η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία ενώ από τις 6 σήμερα το πρωί, διακόπτεται τμηματικά και η κυκλοφορία των οχημάτων στους συγκεκριμένους δρόμους. Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα μείνει κλειστό από τις 10:00 […]

συλλαλητήριο-για-τη-Μακεδονία.jpg

Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος

Από τις 10 το βράδυ απαγορεύτηκε η στάση και η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία ενώ από τις 6 σήμερα το πρωί, διακόπτεται τμηματικά και η κυκλοφορία των οχημάτων στους συγκεκριμένους δρόμους.

Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα μείνει κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο.

Οι συρμοί θα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Οι πολίτες όμως που θέλουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γειτονικούς σταθμούς: Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) αλλά και τον σταθμό Ακρόπολη από την Γραμμή 2 (κόκκινη).

Όσοι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μπορούν επίσης να κατέβουν στον σταθμό Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού να πλησιάσουν την πλατεία. 

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones 

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά ώστε όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να κινδυνέψουν να βρεθούν σε σημεία έντασης.

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Έτσι δημιουργούνται φραγμοί με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων:
• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,

• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της,

• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,

• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,

• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,

• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,

• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,

• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις