Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διχάζει και την οικογένεια Παπανδρέου το Σκοπιανό – “Όχι” από τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχάζει και την οικογένεια Παπανδρέου το Σκοπιανό – “Όχι” από τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού

Την κάθετη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο Νίκος Παπανδρέου και δηλώνει ότι συμμερίζεται πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εν αντιθέσει με τον πρώην πρωθυπουργό και αδελφό του, Γιώργο Παπανδρέου σε δήλωσή του στο Newpost τοποθετείται ξεκάθαρα. «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας […]

Γιώργος-Παπανδρέου.jpg

Την κάθετη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο Νίκος Παπανδρέου και δηλώνει ότι συμμερίζεται πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εν αντιθέσει με τον πρώην πρωθυπουργό και αδελφό του, Γιώργο Παπανδρέου σε δήλωσή του στο Newpost τοποθετείται ξεκάθαρα.

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα τμήμα της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου στην Εφημερίδα των Συντακτών, με την οποία, ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την θετική του γνώμη για την Συμφωνία.

Να αποφύγουμε τον διχασμό

Ο πρώην πρωθυπουργός, απαντά στην Εφημερίδα των Συντακτών, όταν του υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2018 η Σοσιαλιστική Διεθνής, της οποίας είναι πρόεδρος, είχε κάνει λόγο για «μια ισορροπημένη συμφωνία» και πως η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία.

«..Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό.

Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες, θα είναι καταστροφή», αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Σκοπιανό διχάζει ακόμα και την οικογένεια Παπανδρέου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλώντας προβληματισμό στο Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις