Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λυκούδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προβλήματα αλλά είναι καλύτερο να πω «ναι» (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λυκούδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προβλήματα αλλά είναι καλύτερο να πω «ναι» (vid)

Αν παρέμενε η κατάσταση όπως είναι μέχρι τώρα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σπύρος Λυκούδης Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, παραδέχθηκε πως η Συμφωνία έχει προβλήματα αλλά «αφού πέτυχε η χώρα που όλος ο πλανήτης τη λέει “Μακεδονία” να πάει σε σύνθετη ονομασία εμείς το βρίσκουμε θετικό». «Η εκκρεμότητα […]

Σπύρος Λυκούδης

Αν παρέμενε η κατάσταση όπως είναι μέχρι τώρα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σπύρος Λυκούδης

Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, παραδέχθηκε πως η Συμφωνία έχει προβλήματα αλλά «αφού πέτυχε η χώρα που όλος ο πλανήτης τη λέει “Μακεδονία” να πάει σε σύνθετη ονομασία εμείς το βρίσκουμε θετικό».

«Η εκκρεμότητα πάνω σε αυτό το θέμα επί τόσα χρόνια απέβαινε εις βάρος της χώρας μας. Όσο αυτό το θέμα παρέμενε άλυτο τα πράγματα δημιουργούνταν σε βάρος της χώρας. Μπορεί να έχει προβλήματα που χρειάζονται παρακολούθηση αλλά αφού πέτυχε η χώρα που όλος ο πλανήτης τη λέει Μακεδονία να πάει σε σύνθετη ονομασία εμείς το βρίσκουμε θετικό» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λυκούδης.

Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση ότι έφερε το θέμα του Σκοπιανού «με πολύ πρόχειρο τρόπο και χωρίς προσπάθεια για ενιαία στάση».

«Κατά τη γνώμη θα μπορούσενα είναι καλύτερη και θα ήταν καλύτερη αν είχε περάσει από εθνική συνεννόηση. Το θέμα αυτό εσωτερικοποιήθηκε, έγινε πεδίο κομματικής αντιπαράθεση ως μη όφειλε και τώρα είμαστε μπροστά σε έναν διχασμό ανώφελο» πρόσθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Κατά τον ίδιο, τέλος, «αν παρέμενε η κατάσταση όπως είναι μέχρι τώρα, όλος ο πλανήτης να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία” θα ήταν χειρότερα».

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις