Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μπουτάρης: Όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπουτάρης: Όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν

H «Πρωτοβουλία» δεν πρόκειται να προτείνει άλλον για υποψήφιο δήμαρχο, μετά το τέλος της υποψηφιότητας της Καλυψώς Γούλα, όπως αποφάσισε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνει από χθες στους συνομιλητές του ότι «όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου νομίζουν καλύτερα», όπως αναφέρει το voria.gr. Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο […]

Γιάννης Μπουτάρης

H «Πρωτοβουλία» δεν πρόκειται να προτείνει άλλον για υποψήφιο δήμαρχο, μετά το τέλος της υποψηφιότητας της Καλυψώς Γούλα, όπως αποφάσισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνει από χθες στους συνομιλητές του ότι «όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου νομίζουν καλύτερα», όπως αναφέρει το voria.gr.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο με τον οποίο τα βρόντηξε και έφυγε η κυρία Γούλα.

Υποστηρίζει πως εκείνος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στηρίξει την υποψηφιότητά της, αλλά διαπίστωσε ότι δυστυχώς δεν πήγαινε άλλο.

Θεωρεί, δε, ότι και η ίδια διαπίστωσε κάτι τέτοιο και επέλεξε να κάνει «ηρωική έξοδο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, η κα Γούλα θα έπρεπε να επιδιώξει συνεργασία με κάποιον από τους άλλους υποψηφίους που εμφανίζουν μεγαλύτερη δυναμική.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σπύρο Βούγια με τους οποίους άλλωστε είχε συναντηθεί ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ χθες αργά το μεσημέρι, η κα Νοτοπούλου είχε συνάντηση με τρεις αντιδημάρχους.

Συγκεκριμένα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζήτηση με τους Θανάση Παππά, Πέτρο Λεκάκη και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη σε γνωστό ουζερί της πόλης.

Παραιτήθηκε και από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η Καλυψώ Γούλα

Γιάννης Μπουτάρης και Καλυψώ Γούλα πορεύτηκαν μαζί τα τελευταία χρόνια ενώ είναι αυτή που έβαλε το σώμα της μπροστά προστατεύοντας τον δήμαρχο στην επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι δηλώσεις Μπουτάρη μετά τη συνάντηση με τον Σπύρο Βούγια  και οι ευχές του δημάρχου στον δεύτερο προκάλεσαν αναταράξεις στην Πρωτοβουλία ενώ θεωρήθηκαν από την Καλυψώ Γιούλα ως άδειασμα της υποψηφιότητάς της.

«Εύχομαι καλή επιτυχία και διψήφια νούμερα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αυτός πρέπει να ‘ναι ο στόχος του Σπύρου Η Καλυψώ Γούλα με τον Σπύρο Βούγια μπορούν να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας.

Στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον» τόνισε σε ανακοίνωσή της  η Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε:

«Ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την «Πρωτοβουλία» και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις