Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξω από τη Βουλή οι εκπαιδευτικοί – Χημικά και μάχες σώμα με σώμα (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από τη Βουλή οι εκπαιδευτικοί – Χημικά και μάχες σώμα με σώμα (vids)

Την τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Aυτή την ώρα   η ΔΟΕ, η  ΟΛΜΕ  και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα […]

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών

Την τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Aυτή την ώρα   η ΔΟΕ, η  ΟΛΜΕ  και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων.

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς το περιστύλιο της Βουλής όπου ήταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ.

Οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο τον διαδηλωτών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση χημικών. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και μάχες σώμα με σώμα.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστές αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις