Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό
ΥΓΕΙΑ

Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό

Δες τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό και προφύλαξε την υγεία τη δική σου και του/της συντρόφου σου Καθυστερείς να το βάλεις Ένα πολύ συχνό λάθος είναι ότι δεν φοράς προφυλακτικό από την αρχή της πράξης. Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (51,1%) σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, […]

προφυλακτικό

Δες τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό και προφύλαξε την υγεία τη δική σου και του/της συντρόφου σου

Καθυστερείς να το βάλεις

Ένα πολύ συχνό λάθος είναι ότι δεν φοράς προφυλακτικό από την αρχή της πράξης. Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (51,1%) σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, δεν βάζουν το προφυλακτικό από την αρχή, αλλά προς το τέλος. Αυτό δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

Το ξετυλίγεις προτού το φορέσεις

Αρκετοί είναι εκείνοι που ξετυλίγουν το προφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν στο πέος, αντί να το ξετυλίξουν πάνω του. Αποτέλεσμα; Σπάει κατά τη διάρκεια, ή δεν μπαίνει σωστά και μειώνει την απόλαυση.

Δεν απομακρύνεις τον αέρα

Όταν τοποθετείς το προφυλακτικό δεν απομακρύνεις τον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στην άκρη του για το σπέρμα.

Γυρίζεις το μέσα έξω

Σίγουρα εδώ γελάς αλλά το 30,4% των αντρών βάζουν το προφυλακτικό και από την ανάποδη, δηλαδή γυρνούν το μέσα-έξω και το επανατοποθετούν. Αυτό είναι επικίνδυνο διότι μπορεί να υπάρχουν προσπερματικά υγρά, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, ό,τι ασθένεια υπάρχει μεταδίδεται πιο εύκολα από τον έναν στον άλλο. Υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο: ξαναχρησιμοποιείς το προφυλακτικό.

Δεν κρατάς το προφυλακτικό από τη βάση του

Πάνω από το 50% δεν κρατούν το προφυλακτικό στη βάση του πέους κατά την έξοδο και μετά από την εκσπερμάτωση. Αυτό μπορεί να σου γλιστρήσει και να υπάρξει διαρροή σπέρματος.

Ανοίγεις τη συσκευασία με μαχαίρι ή ψαλιδάκι

Ένα συχνό λάθος που είναι εύκολο να χαράξεις, χωρίς να το προσέξεις, το προφυλακτικό και να σπάσει.

Δεν το ξετυλίγεις εντελώς

Αρχίζεις το σεξ με μισοξετυλιγμένο το προφυλακτικό στο πέος.

Δεν χρησιμοποιείς λιπαντικό

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο του σπασίματος. Ειδικά στο πρωκτικό σεξ το λιπαντικό είναι απαραίτητο.

Χρησιμοποιείς λάθος λιπαντικό

Εάν χρησιμοποιείς λιπαντικό με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο (βαζελίνη), μπορεί να διαβρώσει το προφυλακτικό και να σπάσει. Το σωστό λιπαντικό πρέπει να έχει βάση το νερό.

Το βάζεις στην πίσω τσέπη

Ένα προφυλακτικό στην κωλότσεπη ή το πορτοφόλι σου για καιρό μπορεί να χαλάσει. Διάβαζε τις οδηγίες της συσκευασίας για τη σωστή φύλαξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις