Τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα – Στους 15 οι νεκροί

ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα – Στους 15 οι νεκροί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πυρά και εκρήξεις στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ναιρόμπι Οι αρχές διεξάγουν επιχείρηση για την απομάκρυνση τουλάχιστον 50 ανθρώπων που επέζησαν και κρύβονταν μέσα στο κτίριο που κατέλαβαν μέλη της σομαλικής οργάνωσης Σεμπάμπ χθες Τρίτη. Ανάμεσα στους ανθρώπους που μπόρεσαν να σωθούν είναι μια έγκυος, διευκρίνισε ο τραυματιοφορέας, καθώς και η […]

16.01.2019 | 10:28

Πυρά και εκρήξεις στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ναιρόμπι

Οι αρχές διεξάγουν επιχείρηση για την απομάκρυνση τουλάχιστον 50 ανθρώπων που επέζησαν και κρύβονταν μέσα στο κτίριο που κατέλαβαν μέλη της σομαλικής οργάνωσης Σεμπάμπ χθες Τρίτη.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μπόρεσαν να σωθούν είναι μια έγκυος, διευκρίνισε ο τραυματιοφορέας, καθώς και η κόρη ενός πρώην βουλευτή.

Ο πρώην βουλευτής, ο Μπόνι Χαλουάλε, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κόρη του σώθηκε 12 και πλέον ώρες αφότου άρχισε η επίθεση των Σομαλών ισλαμιστών.

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Βρετανός κι ένας Αμερικανός, σκοτώθηκαν στην επίθεση τζιχαντιστών που κράτησε πάνω από δέκα ώρες στην πρωτεύουσα της Κένυας.

Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν χάρη σε έγγραφα που είχαν πάνω τους όταν μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Τσιρόμο, εξήγησε εργαζόμενος.

Τα 11 από τα θύματα ήταν Κενυάτες, ενώ δύο δεν είχαν πάνω τους χαρτιά, κατά την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ένας πολίτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε στην επίθεση με στόχο ξενοδοχείο και κτιριακό συγκρότημα όπου έχουν την έδρα τους διάφορες εταιρείες.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ της Σομαλίας.

Η επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την απόφαση κενυατικού δικαστηρίου να προσαχθούν σε δίκη τρεις άνδρες τους οποίους βαρύνουν υποψίες για συνέργεια στην τζιχαντιστική επίθεση στο Ουέστγκεϊτ, σχεδόν πέντε χρόνια μετά.

Exit mobile version