Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο Πρίγιοβιτς μιλά για όλα: Δεν μου έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ, σε κανέναν δεν θα λείψω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Πρίγιοβιτς μιλά για όλα: Δεν μου έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ, σε κανέναν δεν θα λείψω

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ δέχθηκε την μυθική πρόταση των Αράβων και σε συνέντευξη του στην «Metrosport», ο 29χρονος Σέρβος ξεκαθάρισε ότι δεν δέχθηκε πρόταση παραμονής από τον ΠΑΟΚ και ότι χάρισε το 15% των δικαιωμάτων του προκειμένου να διευκολυνθούν όλες οι πλευρές  για την υλοποίηση της μεταγραφής. Για την […]

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ δέχθηκε την μυθική πρόταση των Αράβων και σε συνέντευξη του στην «Metrosport», ο 29χρονος Σέρβος ξεκαθάρισε ότι δεν δέχθηκε πρόταση παραμονής από τον ΠΑΟΚ και ότι χάρισε το 15% των δικαιωμάτων του προκειμένου να διευκολυνθούν όλες οι πλευρές  για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Για την απόφασή του

«Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω. Ακόμη κι όταν ταξίδευα στο Ντουμπάι για να διαπραγματευτώ τους όρους του συμβολαίου μου και να περάσω από ιατρικές εξετάσεις, δεν ήμουν σίγουρος, ξανασκεφτόμουν την κατάσταση. Αλλά αυτή άλλαξε πολύ γρήγορα. Πρώτα απ’ όλα, ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε να με κρατήσει. Δεν δέχθηκα καμία νέα πρόταση, που για μένα θα ήταν κάτι λογικό. Όταν ένας παίκτης φέρνει πρόταση στα χρήματα της ρήτρας, τότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις του λένε «σε χρειαζόμαστε εδώ, πες μας τι θέλεις».

Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνεται, αλλά ίσως έχω λάθος. Κάτι άλλο. Άκουσα ορισμένες κουβέντες μέσα από τον σύλλογο, όχι από τον ιδιοκτήτη ή την οικογένεια Σαββίδη, αλλά από ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στον σύλλογο, ότι το μόνο που ένοιαζε το κλαμπ ήταν πώς να αποφύγει το ποσοστό του 15% μεταπώλησης που κατείχα ο ίδιος στα δικαιώματά μου. Το έκανα πολύ πιο εύκολο για εκείνους. Τους χάρισα το δικό μου 15% που υπήρχε στο συμβόλαιο και ελπίζω όλοι να είναι χαρούμενοι. Όπως είπα, δεν πίεσα, έφυγα με καλό τρόπο. Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά, αλλά αν κάποιος κάνει τους υπολογισμούς θα διαπιστώσει πόσα πρόσφερα στον ΠΑΟΚ στα δύο χρόνια που είμαι εδώ».

Για το timing της πρότασης

«Υπάρχει κόσμος που λέει γιατί δεν περίμενα μέχρι το καλοκαίρι. Σκέφτονται βραχυπρόθεσμα. Εγώ σκέφτομαι και τα επόμενα χρόνια. Αν δεν έφευγα τώρα, το καλοκαίρι θα υπήρχε και πάλι η ίδια κατάσταση. Ο κόσμος θα έλεγε «μείνε μέχρι το χειμώνα γιατί έχουμε την ιστορική ευκαιρία για το Champions League». Και μετά, όταν θα ερχόταν ο χειμώνας, θα γινόταν ξανά το ίδιο. Ίσως αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ 8 βαθμούς μπροστά, θα ήμουν πάλι προδότης, θα λεγόταν ότι ήθελα να φύγω και πίεζα καταστάσεις. Δεν πίεσα καμία κατάσταση. Έφερα στην ομάδα το buy-out και αυτό είναι όλο. Δεν δέχθηκα καμία πρόταση για νέο συμβόλαιο, η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη για μένα. Άφησα την ομάδα σε καλή μοίρα, αγαπώ τον ΠΑΟΚ, αγαπώ τους οπαδούς του. Αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Είμαι χαρούμενος που εντάχθηκα τώρα σ’ αυτή την ομάδα, έχω μεγάλο κίνητρο και είμαι σίγουρος ότι θα τη βοηθήσω να βρεθεί εκεί που ανήκει στην κορυφή».

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφάσισε να φύγει

«Κατανοώ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά δεν συμφωνώ μαζί τους στο να ακούγεται ότι έφυγα… πιέζοντας. Είχα ένα συμβόλαιο με buy-out δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Έφερα δέκα εκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο που κανείς δεν είχε φέρει στο παρελθόν. Νομίζω, το μεγαλύτερο ποσό από πώληση που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν ήταν 2,5 φορές μικρότερο. Ο κόσμος λέει ότι είναι μία ιστορική σεζόν, το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά έφυγα με την ομάδα να βρίσκεται οκτώ βαθμούς μπροστά από τον αμέσως επόμενο αντίπαλό της, δεν έφυγα με την ομάδα να είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον αντίπαλο. Δεν ξέρω ποια στιγμή είναι καλύτερη. Ήταν 6-7 Ιανουαρίου και η ομάδα έχει συν 10.000.000 ευρώ και πολύ χρόνο για να αγοράσει έναν αντικαταστάτη. Δεν καταλαβαίνω τον θυμό και το μίσος κάποιων οπαδών, ακριβώς για αυτά που εξήγησα προηγουμένως».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

«Κατανοώ τον φόβο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Αλλά πρέπει να αντιληφθούν ότι μιλάμε μόνο για έναν παίκτη. Η ομάδα έχει ακόμη 15 ματς να δώσει και όλα είναι στα χέρια της. Αν φοβάσαι κάτι τόσο πολύ, τότε αυτό θα συμβεί, θα σου έρθει από μόνο του. Δεν θα πρέπει να φοβούνται, θα πρέπει να διαθέτουν αυτοπεποίθηση, να πιστεύουν στην ομάδα τους. Έχει ποιότητα, είναι εκεί, οκτώ βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο για κάποιο λόγο. Όχι κατά λάθος. Δεν το πέτυχε λόγω ενός παίκτη, αλλά λόγω ολόκληρης της ομάδας. Και ένας παίκτης μπορεί πάντα να αντικατασταθεί. Ίσως ο αντικαταστάτης βάλει περισσότερα γκολ, ίσως λιγότερα, μπορεί να σκοράρουν ορισμένοι άλλοι, όπως συνέβη με τον Αστέρα. Μπορούν να ποντάρουν στον Αντρέ, στον Μάουρι. Υπάρχουν καλοί παίκτες. Η ομάδα έχει ποιότητα, θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο, σίγουρα αυτή τη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Για τις προτάσεις του παρελθόντος

“Θέλω να θυμίσω ότι τον περασμένο Φεβρουάριο απέρριψα πρόταση 16 εκατομμυρίων ευρώ από την Κίνα. Άρα, δεν έτρεξα απλά πίσω από τα χρήματα. Αν σκεφτόμουν μόνο τα χρήματα τότε θα είχα φύγει στην Κίνα από τότε. Κάποιοι ξεχνούν γρήγορα την πραγματικότητα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Τότε απέρριψα μία πρόταση που ίσως να μην ερχόταν ξανά στο μέλλον. Αυτό ορισμένοι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν. Επίσης, το καλοκαίρι είχα τη Σπόρτινγκ και άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν, δεν ήταν όμως στα ίδια χρήματα. Είναι πολύ σπάνιο να έρθουν προτάσεις από τις ίδιες ομάδες. Στην Ιτιχάντ βρήκα όλο το πακέτο. Οικονομική ασφάλεια, ανταγωνιστική λίγκα, με καλούς παίκτες και ωραία στάδια».

Για τους ηγέτες της ομάδας

«Ο ΠΑΟΚ είχε ηγέτες και πριν φύγω. Διαθέτει ένα γκρουπ τριών, τεσσάρων αρχηγών. Αυτοί καθοδηγούν την ομάδα. Προσωπικά, προσπαθούσα πάντα για το καλύτερο, έδινα τα πάντα, έφτυσα αίμα στην κυριολεξία μετά από κάποια ματς για την ομάδα. Προσπαθούσα να παλεύω. Όταν δεν σκόραρα, όταν δεν νικούσαμε, δεν κοιμόμουν εκείνα τα βράδια. Ζούσα για την ομάδα και το ίδιο ζουν για την ομάδα και άλλοι παίκτες. Κάθε παίκτης στην ομάδα έχει την ίδια στάση. Ο κόουτς θα καταφέρει να έχει τους αρχηγούς μέσα στο γήπεδο και να οδηγήσει την ομάδα στις νίκες».

Για τον Ιβάν Σαββίδη

«Δεν έχω μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη εδώ και καιρό. Νομίζω ότι η τελευταία φορά ήταν το Νοέμβριο. Δεν μιλήσαμε ούτε μετά τις υπογραφές, του έστειλα μόνο τις ευχαριστίες μου και τις καλύτερες ευχές μου για το μέλλον, για την οικογένειά του και τον ΠΑΟΚ, να πάνε όλα όπως επιθυμούν».

Για τον Λουτσέσκου και τους συμπαίκτες του

«Μίλησα πολύ με τον κόουτς. Φυσικά, ήθελε να μείνω, αλλά κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να σου υποδείξει σε μία τέτοια κατάσταση, τι είναι καλό ή όχι. Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος, όλοι το κατανοούν αυτό. Όχι μόνο οι συμπαίκτες μου, αλλά κανείς στην Ελλάδα ή ακόμη και σε όλα τα Βαλκάνια δεν μπορούν να μου δείξουν με το δάχτυλο κάποιον που δεν θα αποδεχόταν συνθήκες σαν αυτές που μου προτάθηκαν. Μίλησα, λοιπόν, με τους συμπαίκτες μου, με συνεχάρησαν. Φυσικά ήταν λυπημένοι, όπως και εγώ, γιατί είχαμε καλή σχέση δύο χρόνια».

Για τη διαδοχή του και την επόμενη μέρα

«Οι μεταγραφές γίνονται, αλλά στο τέλος της μέρας το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι και, ελπίζω, ότι ο ΠΑΟΚ θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Και δεν θα λείψει ο Πρίγιοβιτς σε κανέναν. Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα και νομίζω ότι θα έρθει κάποιος άλλος να καλύψει το κενό, αν υπάρχει κενό. Ο Καρέλης και ο Τσούμπα φυσικά και μπορούν να σκοράρουν. Ο Ακπομ είναι νεαρός με μεγάλη προοπτική, ο Καρέλης σκόραρε πολύ όταν ήταν παλιά στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Φυσικά, μπορούν να σκοράρουν και να αποτελέσουν λύση. Ο ΠΑΟΚ έχει και χρήματα να πάρει και άλλον παίκτη με μεταγραφή. Γνωρίζουν στην ομάδα τι πρέπει να κάνουν και ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν».

Για τον Ευθύμη Κουλούρη

«Έχει πολύ καλή σεζόν στον Ατρόμητο, βελτιώνεται συνεχώς, είναι νέος, φυσικά και μπορεί να είμαι μία επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να επιστρέψει, να είναι ο πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα και να γίνει ο νέος ήρωας του ΠΑΟΚ. Έχει την ποιότητα να το κάνει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις