Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατέληξε ο Αντάμοβιτς – Η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατέληξε ο Αντάμοβιτς – Η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι (vid)

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο δήμαρχος του Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Ο Αντάμοβιτς χειρουργήθηκε επί πέντε ώρες την νύκτα, ήταν σε μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή. Είχε χάσει πολύ αίμα, πράγμα που προκάλεσε […]

Πάβελ Αντάμοβιτς

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο δήμαρχος του Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Ο Αντάμοβιτς χειρουργήθηκε επί πέντε ώρες την νύκτα, ήταν σε μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή. Είχε χάσει πολύ αίμα, πράγμα που προκάλεσε υποξαιμία.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για δωρεά αίματος

«Σήμερα είχαμε τρεις φορές περισσότερους δωρητές από ό,τι συνήθως… είναι μία ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτό το δράμα», δήλωνε νωρίτερα ο υπεύθυνος του τοπικού κέντρου αιμοδοσίας.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στην Πολωνία, χώρα που δεν έχει γνωρίσει βίαιο επεισόδιο μετά τη πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος εδώ και τριάντα χρόνια, πέραν της δολοφονίας ενός στελέχους του κυβερνώντος PiS στο Λοτζ το 2010 από έναν άνδρα δήλωσε ότι η πράξη του προκλήθηκε από το μίσος του για το υπερσυντηρητικό αυτό κόμμα που τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

«Θεωρώ ότι η γενική ατμόσφαιρα στην Πολωνία μπορεί να παίζει κάποιον ρόλο. Βρίζονται, επιτίθενται ο ένας στον άλλον. Υπάρχει ένα κλίμα επιθετικότητας στον αέρα», δήλωσε ένας 30χρονος κάτοικος του Γκντανσκ βγαίνοντας από το κέντρο αιμοδοσίας.

Ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας άνδρας 27 ετών, που βγήκε από την φυλακή αφού εξέτισε πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για ένοπλες επιθέσεις κατά τραπεζών στην πόλη.

Ο 27χρονος άνδρας όρμησε στο βήμα, και αφού μαχαίρωσε επανειλημμένως τον δήμαρχο, άρπαξε το μικρόφωνο και δήλωσε ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.

«Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Γκντανσκ ήταν 53 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις