Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Μαζί ως το τέλος”, μια μεγάλη αλήθεια: Πώς ο Καμμένος έστρωσε το χαλί στον Τσίπρα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Μαζί ως το τέλος”, μια μεγάλη αλήθεια: Πώς ο Καμμένος έστρωσε το χαλί στον Τσίπρα

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να έφυγε από την κυβέρνηση, όμως φρόντισε με κάθε τρόπο να στρώσει το έδαφος στον Αλέξη Τσίπρα Ο πρωθυπουργός, βασίζεται πλέον στην ψήφο εμπιστοσύνης έξι βουλευτών εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο από πίσω υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εντός του Ιανουαρίου έχει δύο πολύ κρίσιμες διαδικασίες να αντιμετωπίσει, την ψήφο […]

Αλέξης-Τσίπρας

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να έφυγε από την κυβέρνηση, όμως φρόντισε με κάθε τρόπο να στρώσει το έδαφος στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, βασίζεται πλέον στην ψήφο εμπιστοσύνης έξι βουλευτών εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο από πίσω υπάρχει έντονο παρασκήνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εντός του Ιανουαρίου έχει δύο πολύ κρίσιμες διαδικασίες να αντιμετωπίσει, την ψήφο εμπιστοσύνης και την συμφωνία των Πρεσπών, παίρνει χείρα βοηθείας από στελέχη των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν και τα δύο.

Τις διευθετήσεις αυτές που έκανε ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε η ΝΔ «σκηνοθετημένο διαζύγιο» στην ανακοίνωσή της, αφού οι χειρισμοί των δύο ως πρόσφατα κυβερνητικών εταίρων αποδεικνύουν ότι η παραίτηση του υπουργού Άμυνας ήταν μάλλον συμβολική.

Eίναι ενδεικτική η ειρωνική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

« Όπως έχω πει, έχουν απαχθεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Η ενδοκυβερνητική αποστασία είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και τώρα οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία αξία, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, όριο είναι ο απόλυτος και ωμός τυχοδιωκτισμός», είπε ο κ. Βενιζέλος

Τι ανταλλάγματα παίρνουν οι “αποστάτες”

Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα η Κατερίνα Παπακώστα η οποία θεωρείται ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση,  θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ μάλλον θα βρεθεί και στα ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης στις επόμενες εκλογές.

Ανοιχτή θα είναι και η θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου θα αποχωρήσει για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, των ΑΝΕΛ.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που προέρχεται και αυτή από τους ΑΝΕΛ, θα παραμείνει στη θέση της ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επίσης των ΑΝΕΛ ίσως αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων.

Ακόμη και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, έχει λάβει διαβεβαιώσεις και ανταλλάγματα και αναμένεται να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, που φαίνεται ότι και αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση, μπορεί να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις