Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πότε καθάρισες τελευταία φορά το πληκτρολόγιο; Μμμ, ήρθε η ώρα!
PLUS

Πότε καθάρισες τελευταία φορά το πληκτρολόγιο; Μμμ, ήρθε η ώρα!

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο. Μία έρευνα που έγινε το 2008, έδειξε ότι τα πληκτρολόγια στα κοινόχρηστα γραφεία συνήθως περιέχουν περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Πέρα όμως από άποψη υγιεινής, ένα βρόμικο πληκτρολόγιο μπορεί να υπολειτουργεί. Τις […]

πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο.

Μία έρευνα που έγινε το 2008, έδειξε ότι τα πληκτρολόγια στα κοινόχρηστα γραφεία συνήθως περιέχουν περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Πέρα όμως από άποψη υγιεινής, ένα βρόμικο πληκτρολόγιο μπορεί να υπολειτουργεί.

Τις περισσότερες φορές όταν τα πλήκτρα κολλάνε, όταν πατιούνται πολλαπλές φορές, ή όταν δεν πατιούνται καθόλου, το πρόβλημα οφείλεται σε σκόνη και σκουπιδάκια που έχουν μαζευτεί στο εσωτερικό του.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα

? Μην χρησιμοποιείτε σπρέι με αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά προϊόντα.

Ενώ μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το λάπτοπ σας, μην ψεκάσετε ποτέ τίποτα κατευθείαν σε αυτό και το πληκτρολόγιό του. Πάντα θα ψεκάζετε πρώτα σε κάποιο απαλό πανί και μετά με το πανί θα καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.

Θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα-ένα τα πλήκτρα.

Πάρτε μερικές μπατονέτες, ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε αυτές και καθαρίστε ανάμεσα στα πλήκτρα. Για την επιφάνεια των πλήκτρων χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό πανί με οινόπνευμα.

Αφού αναποδογυρίσετε το λάπτοπ σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα πάνω-πάνω σκουπίδια, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω. Κάντε το ίδιο και με όλες τις εσοχές που έχει το λάπτοπ σας.

Πλήκτρα

Το πιο εύκολο στο καθάρισμα θα λέγαμε ότι είναι τα καπάκια των πλήκτρων. Από τη στιγμή που τα αφαιρέσαμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα βυθίσουμε σε ζεστό νερό. Έπειτα χρησιμοποιούμε κάποιο ύφασμα ή ένα μαλακό σφουγγάρι για να τα τρίψουμε.

Το σφουγγάρι μας δεν πρέπει να έχει σύρμα, γιατί μπορεί να γρατζουνίσουμε την επιφάνεια των πλήκτρων. Επιπλέον, το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό.

Αν τα πλήκτρα μας είναι πολύ βρόμικα, μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού για να τα σαπουνίσουμε. Προφανώς, δεν χρησιμοποιούμε χλωρίνη ή άλλου είδους ισχυρό καθαριστικό.

Όταν τελειώσουμε με το πλύσιμο, σκουπίζουμε τα καπάκια με μια στεγνή πετσέτα. Κατόπιν τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για να στεγνώσουν. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να έχουν ούτε το παραμικρό ίχνος υγρασίας, πριν τα τοποθετήσουμε ξανά στη θέση τους.

Αν επιθυμούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι μαλλιών. Προσοχή όμως στη θερμοκρασία, δεν θέλουμε να μαλακώσει ή να λιώσει το πλαστικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις