Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί δεν πρέπει να πετάξεις ποτέ ξανά τις παλιές εφημερίδες ?
PLUS

Γιατί δεν πρέπει να πετάξεις ποτέ ξανά τις παλιές εφημερίδες ?

Τα πάντα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας έχουν και μία εναλλακτική χρήση, που την αγνοούμε Όσον αφορά τις εφημερίδες, μπορείς να κάνεις θαύματα χρησιμοποιώντας τες και φυσικά να γλιτώσεις αρκετά χρήματα από άλλα προϊόντα που θα αγόραζες για να κάνουν την ίδια δουλειά. Ποιες είναι λοιπόν οι έξυπνες χρήσεις της εφημερίδας που θα έπρεπε […]

παλιές-εφημερίδες.jpg

Τα πάντα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας έχουν και μία εναλλακτική χρήση, που την αγνοούμε

Όσον αφορά τις εφημερίδες, μπορείς να κάνεις θαύματα χρησιμοποιώντας τες και φυσικά να γλιτώσεις αρκετά χρήματα από άλλα προϊόντα που θα αγόραζες για να κάνουν την ίδια δουλειά.

Ποιες είναι λοιπόν οι έξυπνες χρήσεις της εφημερίδας που θα έπρεπε όλοι μας να γνωρίζουμε;

Γυάλισε τις γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού σου

Οι εφημερίδες μπορούν να σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τα τζάμια των παραθύρων σου, αλλά και τους καθρέφτες και την πόρτα από τον φούρνο της κουζίνας σου. Απλά ψέκασε την γυάλινη επιφάνεια με λίγο ξύδι αναμειγμένο με νερό και τρίψε γρήγορα χρησιμοποιώντας μερικές τσαλακωμένες εφημερίδες.

Αφαίρεσε τις οσμές 

Το συγκεκριμένο χαρτί μπορεί να τραβήξει τις άσχημες οσμές ακόμη και από τα παπούτσια σου. Γέμισε λοιπόν με αυτό τα βρεγμένα, δύσοσμα παπούτσια σου και άφησε το μέσα να δράσει όλη τη νύχτα ώστε να στεγνώσουν τελείως και να φύγουν οι οποιεσδήποτε άσχημες μυρωδιές.

Βοήθα τα παπούτσια σου να κρατήσουν το σχήμα τους

Οι εφημερίδες μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το φυσικό σχήμα των παπουτσιών αλλά και των αξεσουάρ, όπως είναι τα καπέλα και οι τσάντες, ενώ επίσης απωθούν και τις άσχημες οσμές.

Καθάρισε την σχάρα ψησίματος

Άσε λίγο την σχάρα σου να κρυώσει και ενώ είναι ακόμη σχετικά ζεστή, μούλιασε μερικές εφημερίδες σε νερό και κάλυψε όλη την επιφάνεια της και κλείσε το πάνω μέρος της σχάρας. Άφησε τες εκεί για περίπου μια ώρα και στην συνέχεια αφαίρεσε τες τρίβοντας την σχάρα. Έτσι θα καταφέρεις να την κάνεις να γυαλίσει.

Εξαφάνισε τα ζιζάνια από τον κήπο σου

Τοποθέτησε το χαρτί μέχρι τη βάση των φυτών που θέλεις να προστατεύσεις και βρέξ’ το πριν το καλύψεις με ένα λεπτό στρώμα λιπάσματος. Το χαρτί θα προκαλέσει ασφυξία στα ζιζάνια.

Προστάτευσε τα φυτά σου από τον παγετό

Για να προστατεύσεις τα ευαίσθητα φυτά σου από το κρύο μπορείς πολύ απλά να βάλεις δύο φύλλα εφημερίδας από πάνω τους σαν τέντα και να τα σταθεροποιήσεις στο κοτσάνι των λουλουδιών με μανταλάκια.

Κορνίζες

Διαφημίσεις, δηλώσεις, διάσημοι. Πολλά μπορείς να βρεις σε μια εφημερίδα που μπορεί να ταιριάζουν στο σπίτι σου και θα μπορούσαν να μπουν σε κορνίζα που θα κρεμαστεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Ταπετσαρία

Αν ένας τοίχος σου είναι άδειος, μπορείς να τον γεμίσεις με εφημερίδες και να του δώσεις έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Μόνο πρόσεχε, ο υπόλοιπος χώρος να μην είναι πολύ φορτωμένος, γιατί το μοτίβο της εφημερίδας είναι αρκετά θορυβώδες από μόνο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις