Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός διαδηλωτής των “κίτρινων γιλέκων” – Τέθηκε υπό κράτηση ο οδηγός
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός διαδηλωτής των “κίτρινων γιλέκων” – Τέθηκε υπό κράτηση ο οδηγός

Ένας διαδηλωτής του Κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο του Βελγίου Ο άνδρας χτυπήθηκε από φορτηγό και άφησε στον αυτοκινητόδρομο την τελευταία του πνοή. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στα μέσα Νοεμβρίου. […]

Νεκρός διαδηλωτής των κίτρινων γιλέκων

Ένας διαδηλωτής του Κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο του Βελγίου

Ο άνδρας χτυπήθηκε από φορτηγό και άφησε στον αυτοκινητόδρομο την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο άνδρας χτυπήθηκε από βαρύ φορτηγό που προσπάθησε να διαπεράσει οδόφραγμα των διαδηλωτών, καθώς ο οδηγός «δεν τον είχε δει», ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα L’Avenir.

Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό κράτηση κι επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις αλκοολαιμίας.

Στη διαδήλωση, κοντά στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, συμμετείχαν περίπου 30 διαδηλωτές.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία τη 17η Νοεμβρίου 2018, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούσε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στο Βέλγιο, ειδικά στη γαλλόφωνη περιφέρεια της Βαλονίας.

Την 30η Νοεμβρίου, σε μια διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 πολίτες στις Βρυξέλλες, ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια με δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας να πυρπολούνται.

Την 8η Δεκεμβρίου, η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 400 συλλήψεις σε άλλη συγκέντρωση στη βελγική πρωτεύουσα.

Σήμερα, τα “κίτρινα γιλέκα” ετοιμάζονται να κατέβουν και πάλι στους δρόμους για το ένατο Σάββατο κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις