Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει: «Βόρεια Μακεδονία, καλώς ήρθες στη ζωή μας»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει: «Βόρεια Μακεδονία, καλώς ήρθες στη ζωή μας»

Με 81 ψήφους υπέρ και μηδέν κατά εγκρίθηκε η αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, μετά και τη συμφωνία του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ με το αλβανόφωνο κόμμα BESA, αλλά και με τους αντάρτες πρώην βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος […]

Νίκος-Κοτζιάς-Συμφωνία-Πρεσπών.jpg

Με 81 ψήφους υπέρ και μηδέν κατά εγκρίθηκε η αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, μετά και τη συμφωνία του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ με το αλβανόφωνο κόμμα BESA, αλλά και με τους αντάρτες πρώην βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας.

O τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος και είχε υπογράψει τη Συμφωνία, χαιρέτισε την έγκρισή της από το σκοπιανό κοινοβούλιο με ένα τιτίβισμα στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο άνθρωπος που είχε παθιαστεί με την επίλυση του ονοματολογικού, ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικολά Ντιμιτρόφ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των δύο λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις