Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών (vids)

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα και χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο. Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των […]

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα και χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

ksylo02 ksylo06 ksylo07 ksylo03
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις