Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελιγμός Καμμένου για τα αντισταθμιστικά, μετά τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελιγμός Καμμένου για τα αντισταθμιστικά, μετά τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης

Μπροστά στα πυρά της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος έκανε πίσω Δέχεται την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών. Ο εισηγητής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «χοντράδα» τη ρύθμιση και «κακόγουστη οπερέτα» τις «δήθεν» όπως είπε συγκρούσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος, που βρίσκεται στη χειρότερη […]

Πάνος Καμμένος

Μπροστά στα πυρά της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος έκανε πίσω

Δέχεται την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «χοντράδα» τη ρύθμιση και «κακόγουστη οπερέτα» τις «δήθεν» όπως είπε συγκρούσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος, που βρίσκεται στη χειρότερη φάση του, ζήτησε η συνεδρίαση να γίνει αύριο ή την Παρασκευή.

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία την Δευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών. Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε  στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες».

Ωστόσο προειδοποίησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας η ΕΑΒ κινδυνεύει να κλείσει.

«Αν οι απορίες δε λυθούν και αποφασίσει το σώμα να κλείσει η  ΕΑΒ και να μην πάρουμε και τα 230 εκατομμύρια, την κλείνουμε.

Δεν είναι καμιά περίεργη τροπολογία. Πάμε να καθαρίσουμε ένα λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε τα λεφτά και να συνεχίσει να λειτουργεί και η ΕΑΒ».

Ο Καμμένος απάντησε και στις κατηγορίες του Γεωργιάδη περί συγκεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών που θα πάρουν δουλειά από την σύμβαση με την Lokhea.

Όπως είπε, οι ελληνικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται με την πολεμική βιομηχανία θα πάρουν ένα κομμάτι της δουλειάς και όχι μόνο συγκεκριμένες όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Καμμένος  παραδέχτηκε και την προηγούμενη αναφορά του κ. Βενιζέλου ο όποιος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή καθαρίζει παλαιότερες εκκρεμείς υποθέσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων με την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να υπάρξει καθαρότητα για την Lokhead.

«Τα 230 εκατομμύρια ευρώ είναι όλα και  αφορούν κι παλαιότερα αντισταθμιστικά. Κλείνουν όλες οι παλαιές  υποθέσεις της Lokhead», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις