Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα
ΥΓΕΙΑ

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα

Σε πρώτη φάση, ξεκουραστείτε αρκετά και καταναλώστε πολλά υγρά. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα, χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Στην ουσία, βέβαια, δεν θα μειώσουν διάρκεια της νόσου, αλλά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Για τα παιδιά κάτω των 6 ετών μην χρησιμοποιείτε φάρμακα για τον βήχα και το […]

Σε πρώτη φάση, ξεκουραστείτε αρκετά και καταναλώστε πολλά υγρά. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα, χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Στην ουσία, βέβαια, δεν θα μειώσουν διάρκεια της νόσου, αλλά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Για τα παιδιά κάτω των 6 ετών μην χρησιμοποιείτε φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα, αλλά ρωτήστε τον γιατρό σας. Αντιβιοτικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ενός κοινού κρυολογήματος. Δεν θα βοηθήσουν, ενώ μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Το παχύρρευστο, κίτρινο ή πράσινο ρινικό έκκριμα δεν αποτελεί λόγο για αντιβιοτικά, εκτός και εάν δεν υπάρχει βελτίωση μέσα σε 10 με 14 ημέρες.

Τα νέα αντιιικά φάρμακα μπορούν να σταματήσουν τη ρινόρροια μια μέρα νωρίτερα από ότι συνήθως (και βοηθούν στη βελτίωση των συμπτωμάτων μέσα σε μία μέρα). Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα οφέλη αυτών των φαρμάκων υπερβαίνουν τους κινδύνους. Η κοτόσουπα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα. Μπορεί πράγματι να βοηθήσει. Η ζέστη, τα υγρά και το αλάτι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λοίμωξης.

Εναλλακτικές θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες που έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί περιλαμβάνουν:

  • Εχινάτσεα
  • Βιταμίνη C
  • Ψευδάργυρο

Πρόληψη

Ακολουθούν πέντε αποδεδειγμένοι τρόποι για να μειώσετε την έκθεση σε μικρόβια:

  1. Να πλένετε πάντα τα χέρια σας: Τα παιδιά και οι ενήλικες θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους σε βασικές στιγμές – μετά το σκούπισμα της μύτης, μετά την αλλαγή πάνας ή τη χρήση της τουαλέτας, πριν το φαγητό και πριν την προετοιμασία του φαγητού.
  2. Απολυμάνετε: Καθαρίστε τις επιφάνειες που ακουμπάτε τακτικά (βρύσες, υποστρώματα)
  3. Αλλάξτε παιδικό σταθμό: Η χρήση ενός παιδικού σταθμού όπου υπάρχουν έξι ή λιγότερα παιδιά μειώνει δραματικά την επαφή με μικρόβια.
  4. Χρησιμοποιήστε στιγμιαία απολυμαντικά χεριών: Μια μικρή ποσότητα σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων χωρίς νερό ή πετσέτες. Τα προϊόντα χρησιμοποιούν αλκοόλη ως μικροβιοκτόνο. Είναι αντισηπτικά, όχι αντιβιοτικά, και έτσι δεν μπορεί να αναπτυχθεί αντίσταση.
  5. Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες αντί για μοιραζόμενες βαμβακερές πετσέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το «Μεσογειακό παράδοξο» της βιταμίνης D

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις