Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στα λευκά σήμερα ολόκληρη η χώρα – Χιόνισε και στην Αθήνα, έκλεισαν δρόμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Στα λευκά σήμερα ολόκληρη η χώρα – Χιόνισε και στην Αθήνα, έκλεισαν δρόμοι

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα η χώρα, με τον “Τηλέμαχο” να δείχνει γρήγορα τα δόντια του Χιόνισε ακόμη και στην Αττική, ενώ το έστρωσε σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, η επέλαση του Τηλέμαχου είχε ξεκινήσει […]

Χιόνισε στην Αθήνα

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα η χώρα, με τον “Τηλέμαχο” να δείχνει γρήγορα τα δόντια του

Χιόνισε ακόμη και στην Αττική, ενώ το έστρωσε σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, η επέλαση του Τηλέμαχου είχε ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και περιοχές όπως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά.

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με την τροχαία να συνιστά προσοχή σε όσους κινούνται, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα

Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με τους ανέμους να φτάνουν στα ανατολικά τα 7 μποφόρ.

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τα μέτρα της τροχαίας

Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

Αναλυτικότερα:

* στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας·

* στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

* επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες στις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Παραμένει κλειστή  η λεωφόρος Πάρνηθας.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, διεκόπη η κυκλοφορία – λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης – και στην λεωφόρο Χασιάς.

Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Προβλήμτα σε ΗΣΑΠ & λεωφορεία

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού εκτελούνται από σήμερα το πρωί μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», καθώς το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Αθήνα δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής.

Μεταξύ των λεωφορείων, που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού, είναι το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο) πηγαίνει μέχρι σαχτυλίδι στο Μαρούσι, το 622 (Ανω Γαλάτσι-Γουδί), πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις