Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Ρουβίκωνας κατάφερε να “χτυπήσει” και την πρεσβεία των ΗΠΑ – Οκτώ προσαγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας κατάφερε να “χτυπήσει” και την πρεσβεία των ΗΠΑ – Οκτώ προσαγωγές

Καταδρομική επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε τη νύχτα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Περίπου 15 άτομα, με μηχανάκια πλησίασαν στην αμερικανική πρεσβεία από την πίσω πλευρά και αιφνιδιάζοντας τη φρουρά, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές. Εκείνη τη στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Για την επίθεση έχουν γίνει 8 προσαγωγές ατόμων από παρακείμενους […]

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία

Καταδρομική επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε τη νύχτα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Περίπου 15 άτομα, με μηχανάκια πλησίασαν στην αμερικανική πρεσβεία από την πίσω πλευρά και αιφνιδιάζοντας τη φρουρά, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές.

Εκείνη τη στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Για την επίθεση έχουν γίνει 8 προσαγωγές ατόμων από παρακείμενους δρόμους στην πρεσβεία.

Ήδη ο Ρουβίκωνας έχει αναρτήσει ανακοίνωση σε ιστοτόπο που απηχεί τις απόψεις του αναρχικού χώρου.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν  ότι «ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν».

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο που επέλεξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες ήταν περίπου 15 άτομα με δίκυκλα, οι οποίοι συναντήθηκαν στους γύρω δρόμους και έκαναν την επίθεση συντονισμένα.

Μάλιστα, μαζί με τις μπογιές πέταξαν και καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Τελικά, οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις