Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει σίγουρος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην ελληνική Βουλή. Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας, παρά τις αντιδράσεις Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, […]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει σίγουρος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην ελληνική Βουλή. Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας, παρά τις αντιδράσεις Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις.

«Η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών… Είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί βουλευτές δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη… Η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, διευκρίνισε ότι «σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Καψάλης, ο Καμμένος και η πυριτιδαποθήκη του πολιτικού σκηνικού

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις