Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στους δρόμους της Βραζιλίας ο στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους της Βραζιλίας ο στρατός

Ομοσπονδιακό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας ανέπτυξε η κυβέρνηση της Βραζιλίας για να αντιμετωπίσει έξαρση της βίας από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 στρατιώτες θα περιπολούν ως το τέλος της εβδομάδας στις πόλεις της περιοχής για να τερματιστούν οι πράξεις βανδαλισμού. Η σχετική εντολή υπεγράφη την Παρασκευή από τον νέο […]

Ομοσπονδιακό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας ανέπτυξε η κυβέρνηση της Βραζιλίας για να αντιμετωπίσει έξαρση της βίας από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 στρατιώτες θα περιπολούν ως το τέλος της εβδομάδας στις πόλεις της περιοχής για να τερματιστούν οι πράξεις βανδαλισμού.

Η σχετική εντολή υπεγράφη την Παρασκευή από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, τον πρώην δικαστή κατά της διαφθοράς Σέρζιο Μόρο. Αυτό έγινε μετά τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια.  Η κρίση αυτή αποτελεί την πρώτη δοκιμασία για τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη Τρίτη μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2018 και ανήγγειλε ένα πρόγραμμα που προβλέπει σκλήρυνση της πολιτικής για την ασφάλεια και ενίσχυση του δικαστικού συστήματος.

Η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στις φυλακές. Τον Ιούνιο του 2016 στις φυλακές της κρατούνταν 726.712 άνθρωποι, δηλαδή ο διπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορούν επισήμως να στεγάσουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Μπολσονάρου θέλει να βάλει τέλος στην άνοδο της εγκληματικότητας στη Βραζιλία εγγυώμενος την ατιμωρησία των στρατιωτών και των αστυνομικών που κάνουν χρήση βίας σε ορισμένες περιστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπρος: Αύξηση μισθών έως 80 ευρώ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις