Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουμουτσάκος: «Εκλογική χρονιά!»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: «Εκλογική χρονιά!»

Μιλώντας ο κ. Κουμουτσάκος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι έχει την αντίδραση της μεγίστης πλειοψηφίας των Ελλήνων και σε επίπεδο θεσμικό του κυβερνητικού εταίρου της κυβέρνησης, κάτι που όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει σε μεγάλη εξασθένιση την κυβέρνηση και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις όλες είναι πιθανές. Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε έωλη την […]

Μιλώντας ο κ. Κουμουτσάκος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι έχει την αντίδραση της μεγίστης πλειοψηφίας των Ελλήνων και σε επίπεδο θεσμικό του κυβερνητικού εταίρου της κυβέρνησης, κάτι που όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει σε μεγάλη εξασθένιση την κυβέρνηση και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις όλες είναι πιθανές. Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε έωλη την κρίση ότι ο στόχος των 151 βουλευτών είναι εφικτός και επισήμανε ότι, αν κατά τη διαδικασία της κύρωσης αποχωρήσει ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, τότε θα υπάρξει μια περίοδος κυβέρνησης μειοψηφίας. «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή που χρειάζονται στιβαρές αποφάσεις και αντιμετώπιση πάρα πολλών προκλήσεων εξωτερικών σε όλα τα επίπεδα, η Ελλάδα να κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή.

Επομένως αυτό το σενάριο είναι σενάριο δραματικής επίσπευσης των εξελίξεων». Απαντώντας στο ερώτημα αν η ΝΔ θα προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε ότι η ΝΔ έχει στα χέρια της όλο το θεσμικό οπλοστάσιο που της δίνει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας και σχολίασε ότι είναι απόφαση του προέδρου της ΝΔ ο χρόνος και ο τρόπος χρησιμοποίησής του. Σχετικά με τις προτεραιότητες της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική τόνισε ότι αυτές είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι συνέπειες των πρόσφατων αποφάσεων της Ουάσιγκτον και του προέδρου Τραμπ σε ό,τι αφορά την αποχώρηση από τη Συρία, η ουσία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και η συνεχής πολιτική έντασης που εφαρμόζει η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών ζητά ο Καμμένος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις