Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τι δήλωσε ο απαχθείς Νίκος Μαυρίκος μετά την απελευθέρωσή του
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τι δήλωσε ο απαχθείς Νίκος Μαυρίκος μετά την απελευθέρωσή του

του Πέτρου Καρσιώτη Ούτε η ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιοποίησε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, ούτε και η πρώτη κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, δεν διαφωτίζουν ιδιαίτερα για την εννιαήμερη περιπέτεια της ομηρίας του από άγνωστους δράστες. Ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους από τέσσερις άνδρες που […]

του Πέτρου Καρσιώτη

Ούτε η ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιοποίησε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, ούτε και η πρώτη κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, δεν διαφωτίζουν ιδιαίτερα για την εννιαήμερη περιπέτεια της ομηρίας του από άγνωστους δράστες.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους από τέσσερις άνδρες που έφεραν διακριτικά της ΕΚΑΜ(!) και απελευθερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κατάσταση σοκ, δεν δίνει πολλές πληροφορίες στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές από αστυνομικές πηγές, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό με ποτά και άλλα είδη, πλοίων και πρεσβειών, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται και δεν μπορεί να προσδιορίσει το σημείο, όπου τον άφησαν ελεύθερο οι δράστες της αρπαγής του.

Είπε ακόμη ότι όταν τον άρπαξαν έξω από το σπίτι του το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του κάλυψαν το κεφάλι με κουκούλα. Πράγματι και ο ιατροδικαστής που κλήθηκε διαπίστωσε αμυχές στο πρόσωπο, αλλά και στα χέρια από το σχοινί που είχαν σφίξει γερά οι αρπαγείς.

Σε ό,τι αφορά στο κρησφύγετο όπου τον κρατούσαν, είπε ότι δεν μπορεί να το προσδιορίσει. Πρόσθεσε ότι όταν τον άφησαν ελεύθερο, περπάτησε για κάποια ώρα σε χωματόδρομο, βγήκε σε μία λεωφόρο και πήρε το πρώτο ταξί που βρήκε μπροστά του. Κατευθύνθηκε στο σπίτι της μητέρας του όπου πέρασε τη νύχτα της Πέμπτης.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής ενημέρωσε τηλεφωνικά την Ασφάλεια ότι είναι ελεύθερος. Στην ερώτηση γιατί δεν το ανέφερε από την πρώτη στιγμή ο επιχειρηματίας φέρεται να απάντησε ότι βρισκόταν σε σοκ και ήθελε να ηρεμήσει. Τίποτε επίσης διαφωτιστικό δεν είπε για την ταυτότητα των αρπαγέων ούτε για τα κίνητρά τους.

Σε ερώτηση αν του ζήτησαν χρηματικό ποσό, φέρεται να είπε ότι ζήτησαν, αλλά εκείνος δεν έδωσε τίποτε. Ο Νίκος Μαυρίκος θα κληθεί και πάλι στην Ασφάλεια Αττικής για νέα κατάθεση μόλις δηλώσει ότι θα είναι σε θέση να το κάνει, καθώς οι αστυνομικοί ζητούν επίμονα λεπτομέρειες που θα τους επιτρέψουν να φθάσουν στους δράστες της αρπαγής.

«Δεν συνεργάζεται», δηλώνει αστυνομική πηγή

«Δεν συνεργάζεται», ήταν η φράση ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε ερώτηση της Alpha freepress. «Ίσως», πρόσθεσε, «έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα για τις διαφορές που οδήγησαν στην κακουργηματική πράξη της αρπαγής τις επόμενες ημέρες».

Η ευχαριστήρια επιστολή

Στο μεταξύ ο απελευθερωθείς επιχειρηματίας μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιοποίησε επιστολή με ευχαριστίες και προς την ΕΛ.ΑΣ. και προς τους φίλους του: «Σήμερα 4 Γενάρη είχε αίσιο τέλος η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν η ζωή μου, η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος. Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τα επί μέρους τμήματα και προϊσταμένους. Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, κοντινούς ή απλούς γνωστούς, στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους. Νίκος Μαυρίκος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις