Αθήνα

°C

Κυριακή

11

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλουν τους υπουργούς!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλουν τους υπουργούς!

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων: «Με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αίτησης Κοινωνικού Μερίσματος διαπιστώθηκε ότι, πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καθώς το σύστημα δεν «διαβάζει» το χρόνο ασφάλισής τους  ο οποίος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διεκδίκηση του Μερίσματος. Το μήνυμα που εμφανίζεται παραπέμπει τον ασφαλισμένο στον […]

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων: «Με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αίτησης Κοινωνικού Μερίσματος διαπιστώθηκε ότι, πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καθώς το σύστημα δεν «διαβάζει» το χρόνο ασφάλισής τους  ο οποίος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διεκδίκηση του Μερίσματος. Το μήνυμα που εμφανίζεται παραπέμπει τον ασφαλισμένο στον ΕΦΚΑ παρότι δεν είχε δοθεί καμία σχετική οδηγία στους συναδέλφους  μέχρι τις 12/12/2018 το μεσημέρι.

Το ίδιο πρόβλημα είχε εμφανιστεί και πέρσι και ως λύση είχε προκριθεί η χειρόγραφη καταγραφή των περιστατικών και η αποστολή αρχείου στην ΗΔΙΚΑ, μια απίστευτα γραφειοκρατική διαδικασία και ταυτόχρονα μια πρακτική που οδηγούσε στην άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων, αφού όσοι έτυχε να πληροφορηθούν τη δυνατότητα αυτή προσήλθαν στον ΕΦΚΑ και εξυπηρετήθηκαν ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ!

Η εμπειρία του 2017 δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε. ΚΑΙ φέτος λοιπόν, όψιμα όπως πάντα, με την 1175/1479886/12-12-218 εγκύκλιο δίνεται οδηγία για εφαρμογή της περσινής χειρόγραφης διαδικασίας. Πολλοί ασφαλισμένοι που προσήλθαν και έφυγαν άπρακτοι δεν θα το μάθουν, ενώ για τους υπόλοιπους η διαχείριση μεταφέρεται πάλι στα χέρια των ήδη επιβεβαρυμμένων υπαλλήλων στα Μητρώα του ΕΦΚΑ, όταν θα έπρεπε ΗΔΗ οι ροές της ασφαλιστικής πληροφορίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ να έχουν πραγματοποιηθεί προς την ΗΔΙΚΑ.

Τα γκισέ των “κολαστηρίων” των Μητρώων του ΕΦΚΑ δεν έχουν σταματήσει να στενάζουν. Μετά τον ορυμαγδό της ταυτοποίησης των συνταξιούχων που δεν μπορούσαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μη παραγραφής για τη διεκδίκηση δώρων, περικοπών κλπ έρχεται η ταυτοποίηση των δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος και η χειρόγραφη αποστολή αρχείων για την ανάγνωση του χρόνου ασφάλισής τους.

Είναι απαράδεκτο λοιπόν το γεγονός ότι η προηγούμενη γνώση δεν αξιοποιήθηκε και είναι απαράδεκτη έως ύποπτη η αδιαφορία για την ταλαιπωρία κοινού και υπαλλήλων που πολλές φορές καταλήγει σε περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων. Η Διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν εγκαταλείψει τους εργαζομένους μόνους, ως «κυματοθραύστη» της δικής τους ανεπάρκειας και ανευθυνότητας απέναντι στους πολίτες.  Απαιτείται η άμεση ενίσχυση με προσωπικό όλων των σχετικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ  και γενικότερα των δομών εξυπηρέτησης του κοινού, ζήτημα το οποίο αποτέλεσε και το βασικό αίτημα των πρόσφατων κινητοποιήσεων του ΠΣΕ ΟΑΕΕ  και του ΠΣΕ ΟΓΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δέκα αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναχορήγηση των Δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους-ενστόλους

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις