Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου: Ο 63χρονος που κέρδισε τους Βραζιλιάνους, παρά τις ακραίες απόψεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου: Ο 63χρονος που κέρδισε τους Βραζιλιάνους, παρά τις ακραίες απόψεις

Πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που είχε εκλεγεί με μεγάλη διαφορά στις 28 Οκτωβρίου.  Ο ακροδεξιός πρόεδρος, πρώην στρατιωτικός ορκίστηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Ο νέος πρόεδρος οφείλει τη νίκη του στις υποσχέσεις του περί πάταξης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στη Βραζιλία. Με vintage Rolls Royce η έλευσή του στην ορκωμοσία Ο […]

Ζαΐχ-Μπολσονάρου.jpg

Πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που είχε εκλεγεί με μεγάλη διαφορά στις 28 Οκτωβρίου. 

Ο ακροδεξιός πρόεδρος, πρώην στρατιωτικός ορκίστηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Ο νέος πρόεδρος οφείλει τη νίκη του στις υποσχέσεις του περί πάταξης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στη Βραζιλία.

Με vintage Rolls Royce η έλευσή του στην ορκωμοσία

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ, μετέβη από τον καθεδρικό ναό της Μπραζίλια στο Κογκρέσο με ένα ανοιχτό vintage Rolls Royce. Τον συνόδευε ιππικό σε άσπρα άλογα, ενώ υπήρχαν φρουροί ασφαλείας.

20511548

Εκ μέρους των ΗΠΑ, στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθη ο υπουργός Εξωτερικών, Μαικ Πομπέο. Επίσης, παρέστησαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Από τους Ευρωπαίους ηγέτες, μόνον ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδωσε το παρών.

Οι προκλητικές απόψεις, δεν του στέρησαν τη νίκη

Πριν γίνει πολιτικός, ο Μπολσονάρου υπηρέτησε στον στρατό της Βραζιλίας ως αλεξιπτωτιστής, ενώ ανέβηκε στη θέση του διοικητή. Θεωρείται ότι οι σχέσεις του με τον στρατό είναι πολύ στενές. Εκφράζει τη νοσταλγία του για την περίοδο που τη Βραζιλία διοικούσε δικτατορικά ο στρατός, καθώς και τη σκληρή γραμμή εκείνης της περιόδου, με πολλές φυλακίσεις και βασανιστήρια.

Επίσης, έχει διατυπώσει επικρίσεις για τις γυναίκες, τους γκέι και τους Αφροαμερικανούς.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, τον Σεπτέμβριο, μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί για πάνω από ένα μήνα για να αναρρώσει.

20511558

Η εκλογή μου απελευθέρωσε τη Βραζιλία από το σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα

Ο 63χρονος πρώην στρατιωτικός είπε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία αλλά δεν θα επιτρέψει στις “καταστροφικές ιδεολογίες” να διχάσουν τους Βραζιλιάνους.

Πρόσθεσε ότι υπό τη διακυβέρνησή του οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή, μέσω της αξιοκρατίας.

Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του, παραδέχτηκε ότι σημαντικές προκλήσεις για την κυβέρνησή του θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και τα θέματα της οικονομίας.

Για την εγκληματικότητα, είπε ότι θα τερματίσει “τις πολιτικές που προστατεύουν τους εγκληματίες και αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους αστυνομικούς”.

“Έχουμε να ανοικοδομήσουμε ένα μεγάλο έθνος”, τόνισε, υποσχόμενος ότι θα ζητά συνεχώς από τον Θεό να τον καθοδηγεί στη διακυβέρνηση της Βραζιλίας.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς βουλευτές και γερουσιαστές, ο Μπολσονάρου τους ζήτησε να τον βοηθήσουν “για να απελευθερώσει οριστικά το έθνος από τον ζυγό της διαφθοράς, του εγκλήματος, της οικονομικής ανευθυνότητας και της ιδεολογικής υποταγής”.

Yποσχέθηκε ότι, στον οικονομικό τομέα, θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και θα ανοίξει τις ξένες αγορές για τη Βραζιλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις