Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χρηστίδης για Novartis: Σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς που εμπλέκονται
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηστίδης για Novartis: Σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς που εμπλέκονται

«Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πολάκης, υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, που άνοιξε η κυβέρνηση με τρόπο φαντασμαγορικό ένα χρόνο πριν». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος  Χριστίδης. «Μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Μια σειρά δημοσιογράφων, […]

Παύλος  Χριστίδης

«Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πολάκης, υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, που άνοιξε η κυβέρνηση με τρόπο φαντασμαγορικό ένα χρόνο πριν».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος  Χριστίδης.

«Μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Μια σειρά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων και πολλών ακόμα έλεγαν διαρκώς από το Σεπτέμβριο και μετά ότι επίκεινται συλλήψεις πολιτικών και αποκαλύψεις. Δεν έχουμε δει τίποτα.

Εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να πέσει άπλετο φως παντού. Αν τα πράγματα αποδειχθούν ότι είναι όπως προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, μιλάμε για μια ιλαροτραγωδία. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι.

Δεύτερον, υπάρχει το πολιτικό κομμάτι, επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιλέξει αν στη χώρα θέλει να υπάρχει δημοκρατία ή αν θέλει να εκβιάσει όλες τις καταστάσεις με στόχο να κερδίσει λίγες μέρες και λίγες εβδομάδες ακόμα στην εξουσία. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο.

Το σκάνδαλο είναι αυτό που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση με ένα ζήτημα της δικαιοσύνης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπηρέτησε και την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή από το 2004 ως το 2009.

Έχει κριθεί, κρίνεται και θα συνεχίσει να κρίνεται και γι αυτά τα οποία έκανε από το 2004 ως το 2009 και γι αυτά τα οποία λέει και κάνει τώρα.

Γνωρίζουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ζήτημα όμως είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει προκύψει τίποτα ουσιαστικό. Αντίθετα βλέπουμε παραβιάσεις για το δικαιακό μας σύστημα οι οποίες είναι προφανές ότι έχουν γίνει με μια διαδικασία για την οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση.

Κι άλλοι υπουργοί, ο κ. Κοντονής, ο κ. Τζανακόπουλος έλεγαν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Είχαμε σειρά δηλώσεων και παραστάσεων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται ότι καταρρέει ως τραπουλόχαρτο αυτή η ιστορία. Η επόμενη μέρα της πατρίδας μας δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτούς τους όρους. Όσοι θέλουν να εγκλωβίσουν το δικαστικό σύστημα στο δικό τους ρόλο πρέπει να το ξεχάσουν.

Στη χώρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κυβέρνηση, άλλα λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος

Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχει κάνει τίποτα προοδευτικό για τον τόπο. Χρειάζεται λοιπόν μια κυβέρνηση η οποία να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και σε αυτά το ΚΙΝΑΛ με το σχέδιο «Ελλάδα», ακριβώς όπως το έχει περιγράψει η Φώφη Γεννηματά, καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Μία αυτοδύναμη ΝΔ δεν μπορεί να είναι λύση στα ζητήματα της χώρας. Ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, μπορεί να δώσει λύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις