Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Συγγνώμη” της Le Monde για το εξώφυλλο με τον Εμανουέλ Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

“Συγγνώμη” της Le Monde για το εξώφυλλο με τον Εμανουέλ Μακρόν

Σφοδρή κριτική από αναγνώστες δέχθηκε η γαλλική εφημερίδα Le Monde επειδή στο εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της «M» είχε μια φωτογραφία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που έμοιαζε με τον Αδόλφο Χίτλερ. Το περιοδικό κυκλοφόρησε το Σάββατο και μετά τις αντιδράσεις ο διευθυντής έκδοσης Λικ Μπρονέρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους αναγνώστες. Το εξώφυλλο, […]

Σφοδρή κριτική από αναγνώστες δέχθηκε η γαλλική εφημερίδα Le Monde επειδή στο εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της «M» είχε μια φωτογραφία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που έμοιαζε με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε το Σάββατο και μετά τις αντιδράσεις ο διευθυντής έκδοσης Λικ Μπρονέρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους αναγνώστες.

Το εξώφυλλο, εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων απεικονίζει τον Μακρόν να κοιτάζει τους διαδηλωτές που κρατούν σημαίες κοντά στην Αψίδα του θριάμβου.

308133c_kewEkYIOr6ueBX_jwPfAQlLm

Ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού της Le Monde έγραψε στην εφημερίδα: «Το εξώφυλλο του περιοδικού «M» της Le Monde, προκάλεσε αντιδράσεις σε μερικούς από τους αναγνώστες μας.

Ζητάμε συγγνώμη σε όλους όσοι σοκαρίστηκαν».

Ο ίδιος, υποστήριξε πως το εξώφυλλο ήταν ιδέα του γραφίστα του περιοδικού, που χρησιμοποίησε το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, τα αγαπημένα των Ναζί, εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού στη Ρωσία, το οποίο αναπτύχθηκε από το 1913 μέχρι το 1930.

Ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου και φίλος του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως η σχετική φωτογραφία του Γάλλου προέδρου στο περιοδικό «δεν μπορεί να έγιναν τυχαία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις