Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μέσα σε… ψάρια θα έφερναν από Εκουαδόρ 176 κιλά κοκαΐνης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε… ψάρια θα έφερναν από Εκουαδόρ 176 κιλά κοκαΐνης

Του Πέτρου Καρσιώτη Μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, συσκευασμένα και κρυμμένα μέσα σε… κατεψυγμένα ψάρια (!), σχεδίαζε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών να φέρει ατμοπλοϊκώς στον Πειραιά εκατόν εβδομήντα έξι κιλά κοκαΐνης! Δίωξη Ναρκωτικών, DEA, ΣΔΟΕ και Λιμενικό  Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που είχε πρώτη την πληροφορία, η αμερικανική DEA, το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν  και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, συσκευασμένα και κρυμμένα μέσα σε… κατεψυγμένα ψάρια (!), σχεδίαζε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών να φέρει ατμοπλοϊκώς στον Πειραιά εκατόν εβδομήντα έξι κιλά κοκαΐνης!

Δίωξη Ναρκωτικών, DEA, ΣΔΟΕ και Λιμενικό 

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που είχε πρώτη την πληροφορία, η αμερικανική DEA, το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν  και πέτυχαν το πλοίο που επρόκειτο να αναχωρήσει από λιμάνι του Εκουαδόρ για τον Πειραιά, να μη …σηκώσει τις άγκυρες!

Τα προσδοκώμενα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγείτο Τούρκος μεγαλέμπορος ο οποίος καταζητείται, υπολογίζεται ότι θα έφθαναν τα 5.000.000 ευρώ!

Καταζητείται ο Τούρκος “εγκέφαλος”

Σε Εκουαδόρ και Αθήνα, όπου είχε στηθεί το “στρατηγείο” της οργάνωσης με την παρουσία του καταζητούμενου Τούρκου και του άμεσου συμπατριώτη συνεργού του, συνελήφθησαν τρία άτομα ενώ καταζητούνται διεθνώς άλλα δύο (Τούρκοι).

Δια της θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια προϊόντων 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, η  διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση που μετέφερε δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια, μέσω εμπορικών εταιρειών, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική και ηρωίνης από την Ασία προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Χώρα διαμετακόμισης η Ελλάδα

Η Ελλάδα, αποτελούσε είτε προορισμό είτε λειτουργούσε ως χώρα διαμετακόμισης για την εν συνεχεία προώθηση της κοκαΐνης σε χώρες της Ευρώπης.

Και Κινέζος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος στους συλληφθέντες

Στους τέσσερις συλληφθέντες περιλαμβάνονται  ένας Κινέζος και ένας Τούρκος, ηλικίας 40 και 48 ετών και ένας Έλληνας ηλικίας 74 ετών, που συνελήφθησαν στη χώρα μας, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ συνελήφθη ένα επιπλέον μέλος του κυκλώματος από το Εκουαδόρ.

Αναζητούνται, λέει η Αστυνομία, δύο επιπλέον Τούρκοι, ηλικίας 34 και 38 ετών, ως μέλη του κυκλώματος, ενώ ο 34χρονος είναι ο «εγκέφαλος» του καρτέλ.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, αποκαλύφθηκε η μεθοδολογία δράσης, η ιεραρχική δομή των μελών και η διεθνικού χαρακτήρα δραστηριοποίηση και διασύνδεση μεταξύ τους.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα:

·Σε πρώτη φάση, αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση διεθνικού κυκλώματος μεταφοράς, δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Νότια Αμερική και ηρωίνης από την Ασία, προοριζόμενες για χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Εντοπίστηκαν τα αρχηγικά μέλη

Στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίσθηκαν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που έδρευαν στην Ελλάδα, απ’ όπου και διεξήγετο η χρηματοδότηση και ο συντονισμός των μεταφορών των ναρκωτικών.

Προϊόντα… καμουφλάζ για τη μυστική μεταφορά 

Όπως διαπιστώθηκε η χώρα μας αποτελούσε, κατ’ επιλογή της οργάνωσης, κέντρο “επιχειρηματικής” δραστηριότητας, εισαγωγής εμπορικών προϊόντων από την Ν. Αμερική και την Ασία, τα οποία αποτελούσαν “καμουφλάζ” για την ευχερή και απρόσκοπτη εισαγωγή των ναρκωτικών στη χώρα μας, ως πρώτο σημείο εισόδου τους στην Ευρώπη και διαπιστώθηκαν οι διακριτοί ρόλοι των μελών της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η “αρμοδιότητα” των μελών της οργάνωσης, είχε ως εξής:

Ο 34χρονος καταζητούμενος Τούρκος ήταν ο διευθύνων την οργάνωση σε διεθνές επίπεδο, με άμεσους συνεργάτες του τον 74χρονο Έλληνα και τον 48χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι στην Ελλάδα, με τον συντονισμό, έλεγχο και διεκπεραίωση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Κινέζος και Τούρκος μετέφεραν τα χρήματα της εκάστοτε μεταφοράς

Ο 40χρονος Κινέζος μαζί με τον 38χρονο αναζητούμενο Τούρκο, ήταν υπεύθυνοι για την μεταφορά και παράδοση των χρηματικών πόρων που απαιτούντο για την χρηματοδότηση της εκάστοτε μεταφοράς ναρκωτικών.

Είχαν και μηχάνημα μέτρησης χαρτονομισμάτων 

Κατασχέθηκαν μεταξύ των άλλων και δύο μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων, 7 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων Τραπεζών, δύο σημειωματάρια, μία τηλεφωνική ατζέντα, 6 ντοσιέ με ιδιόχειρες σημειώσεις, δύο διαβατήρια και ένα δελτίο ταυτότητας Σερβικών Αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις